energie uit water, koude, waternet, sanquin, procestech, warmte hergebruik, CO2, circulair

100 miljoen subsidie voor energiebesparing koopsector

100 miljoen subsidie voor energiebesparing
De subsidie kan niet gebruikt worden voor een enkelvoudige energiebesparende maatregel of energieopwekking door bijvoorbeeld zonnepanelen.

De regering heeft 100 miljoen euro subsidie voor energiebesparende maatregelen in de koopsector beschikbaar. 

Energiebespaarfonds

  1. 80 miljoen euro is vrijgemaakt voor energiebesparende maatregelen in koopwoningen en een voorlichtingscampagne over energiebesparing.
  2. 10 miljoen is voor het spekken van het Nationaal Energiebespaarfonds.
  3. De overgebleven 10 miljoen gaat naar ‘innovatieve voorstellen van bedrijven, gemeenten en andere partijen om woningeigenaren te stimuleren tot energiebesparing’, aldus Minister Blok in zijn brief aan de Tweede Kamer.

Subsidie voorwaarden

De voorwaarde om gebruik te maken van de subsidieregeling voor het energiezuinig maken van een koopwoning, is dat het geld gebruikt wordt voor een omvangrijke combinatie van energiebesparende maatregelen in een bestaande woning.

De Rijksoverheid over de subsidieregeling
‘(…) De subsidie kan niet gebruikt worden voor een enkelvoudige energiebesparende maatregel of energieopwekking door bijvoorbeeld zonnepanelen.

Voor duurzame energieopwekking via zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels of pelletkachels heeft het ministerie van EZ wel subsidie beschikbaar [de regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)].

Beide subsidies mogen gecombineerd worden met een lening uit het Nationaal Energiebespaarfonds, zodat woningeigenaren desgewenst de hele investering op deze manier kunnen betalen. (…)’

De afspraak over de € 100 miljoen is gemaakt bij de onderhandelingen over het Belastingplan 2016. De verdere uitwerking van de besteding van het geld, belooft Blok deze zomer bekend te maken.

Bron

FluxEnergie

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties