4.000 zonnepanelen in Utrecht

4.000 zonnepanelen in Utrecht

4.000 zonnepanelen in Utrecht
7 scholen, 2 studentencomplexen en een museum worden zelfvoorzienend

Lomboxnet en Energiefonds Utrecht gaan bijna 4.000 zonnepanelen op 10 daken in en om Utrecht realiseren. Gezamenlijk zijn deze daken goed voor een vermogen van 1 MW.

Het gaat hierbij om de daken van 7 scholen, 2 studentencomplexen en een museum. Hierdoor deze gebouwen een groot deel van het eigen verbruik met zonnepanelen opwekken.

Utrecht ‘zonnetje van Nederland’

“Dit project brengt onze stad in alle opzichten veel moois”, vindt Robin Berg van LomboXnet.

“Eind vorig jaar tekenden 15 wethouders van Utrecht en omliggende gemeenten de ambitie om met 1.000 zongestuurde laadpalen, 1.000 elektrische deelauto’s en 10.000 nieuwe zonnepanelen een nieuw lokaal energiesysteem te realiseren. Deze nieuwe zonnepanelen zijn daarin een belangrijk onderdeel.”

SDE+ subsidie

Voor de financiering van het project is er een subsidie uit het SDE+ programma gekregen. Daarnaast tekenden LomboXnet een overeenkomst met het Energiefonds Utrecht.

“Een haalbaar project is niet per definitie financierbaar. Fantastisch dat het ons tóch gelukt is!”, aldus fondsmanager Roy Ellenbroek.

Bewonersinitiatief

LomboXnet is een bewonersinitiatief in de Utrechtse wijk Lombok
en heeft als doel:

 • supersnel internet goedkoop toegankelijk
  te maken
 • met de snelheid
  van het licht
 • en de kracht van de zon

Smart Solar Charging
Naast internet, biedt LomboXnet:

 • een elektrische deelauto’s op zonnestroom
 • zonnecentrales op scholen
 • laadpalen die kunnen laden én ontladen (V2G)
 • Om zoveel mogelijk bewoners de kracht van de zon te laten ervaren, organiseert LomboXnet gezamenlijke inkoop van zonnepanelen

Energiefonds Utrecht

Het Energiefonds biedt financiële ondersteuning aan Utrechtse ondernemers en organisaties met duurzame ambities in de vorm van leningen, garanties en participaties.

Het Energiefonds is opgericht om de energietransitie in de gemeente Utrecht te versnellen door investeringen in energiebesparing en de opwekking van hernieuwbare energie te bevorderen. Ze streven ernaar een hefboomeffect te creëren om de lokale markt voor duurzame projecten op gang te brengen.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties