Duurzaam Ameland hybride warmtepompen

Ameland wordt koploper

Duurzaam Ameland hybride warmtepompen
Ameland wil vooroplopen bij de energietransitie en vraagt hiervoor een experimenteerstatus aan bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Ameland wil de koploper van de Nederlandse Energietransitie worden. Het eiland wordt een grote energieproeftuin. Om dat te realiseren is een convenant getekend door de gemeente Ameland, netbeheerder Liander, energiebedrijf Eneco, TNO, Gasterra, de NAM en Phillips.

Bevolking beslist

De inbreng van de bevolking is voor de gemeente van groot belang. Daarom worden er bijeenkomsten georganiseerd waarin gediscussieerd wordt over de verschillende groene energiealternatieven die het eiland warmteneutraal moeten maken.

Boilers, pompen en panelen

Ameland had al het eerste grote zonnepark in Nederland en elektrische bussen en installeert op grote schaal zonneboilers, warmtepompen en zonnepanelen bij burgers en bedrijven. De ambities worden nu verder opgeschroefd. Het eiland wil vooroplopen bij de energietransitie en vraagt hiervoor een experimenteerstatus aan bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Warmetalternatieven

Nadat het eiland zelfstandig was geworden op het gebied van elektriciteit wil het nu ook zelfstandig worden als het gaat om de warmtevoorziening, vertelt de burgemeester:

“Dan denken we aan warmtepompsystemen, aan opslag van elektriciteit in waterstof, aan zonnestroomopwekking, geothermie, alles wat mogelijk is.”

Liander

Netbeheerder Liander wil op het eiland experimenteren. Bij voorkeur zonder al te veel nieuwe grote investeringen in het elektriciteitsnetwerk. Dat kan onder meer door vraag en aanbod beter en sneller op elkaar af te stemmen en de ontwikkeling van grote batterijen voor tijdelijke opslag.

Harold Veldkamp (Liander):

“We hebben al veel experimenten gedaan maar nu gaan we het op Ameland als netbeheerder voor het eerst op grote schaal in de praktijk brengen en kijken wat ons werk over vijftien jaar in de rest van Nederland inhoudt.”

Niet alleen burgers en bedrijven op Ameland gaan grotendeels over op elektriciteit, ook de NAM wil de aandrijving van het boorplatform voor de kust van Ameland gaan elektrificeren. Nu gebeurt dat nog met gasgeneratoren. Het energieverbruik van het boorplatform is even groot als het verbruik van Ameland.

 

Amelanders krijgen dezelfde keuzes voorgelegd als de rest van Nederland de komende jaren:

  • Moeten er windmolens bij of zonnepanelen?
  • Gaat er een twee kilometer lange buis de grond in om huizen en bedrijven te verwarmen met geothermie?
  • Hoeveel willen bewoners zelf investeren in energiebesparende apparaten als warmtepompen en zonneboilers?
  • Wat levert verdere isolatie nog op en is dat de moeite waard?
  • Hoe en waar moet elektriciteit opgeslagen worden?

Creatieve oplossingen

Ameland mag vooroplopen met bijvoorbeeld natuurvriendelijke buitenverlichting met speciale ledlampen en tal van andere maatregelen, de veerboot vaart op diesel en brengt auto’s aan land die op benzine of diesel rijden. Bij een langere vakantie is het kostbare bootkaartje voor de auto niet veel duurder dan het parkeergeld in Holwerd, dus er valt ook nog genoeg te winnen.

Ameland wil duurzaam zijn maar niet alle toeristen wegjagen door auto’s te verbieden. Burgemeester De Hoop wil elektrisch en openbaar vervoer stimuleren en creatieve oplossingen bedenken om bagage van gasten op een andere manier op het eiland te krijgen dan met eigen auto’s van toeristen.

Projecten die Ameland elektrificeren

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties