Annie Krist nieuwe CEO GasTerra

Annie Krist nieuwe CEO GasTerra

Annie Krist nieuwe CEO GasTerra
Ook GasTerra heeft nu een topvrouw aangesteld als CEO

Annie Krist volgt op 1 april 2017, Gertjan Lankhorst op als nieuwe CEO van GasTerra.

Krist is nu algemeen directeur van Gasunie Transport Services (GTS) en lid van de Raad van Bestuur van Gasunie. Lankhorst is op 3 januari 2017 teruggetreden.

Uit het persbericht van GasTerra

Annie Krist begon haar carrière in 1987 op de marketingafdeling van Gasunie. Vervolgens vervulde zij diverse commerciële functies binnen de handelspoot van Gasunie. In die periode gaf zij leiding aan de accountmanagementteams die verantwoordelijk zijn voor de energiebedrijven, overige industriële ondernemingen en buitenlandse klanten.

In 2005 werd Gasunie in verband met de liberalisering van de gasmarkt gesplitst in een gasinfrastructuurbedrijf, Gasunie, en een zelfstandige handelsonderneming, GasTerra. Datzelfde jaar trad Annie Krist toe tot het managementteam van GTS, het onderdeel van Gasunie dat het gastransport in Nederland verzorgt.

Topvrouw Annie Krist

Van 2008 tot 2011 was zij directeur strategie en deelnemingen van Gasunie. Op 1 juli 2011 werd Annie Krist benoemd tot algemeen directeur van GTS. Daarnaast is zij bestuurslid van Netbeheer Nederland en  vertegenwoordigt zij GTS in ENTSOG, de Europese associatie van gastransmissiebedrijven. Sinds 1 mei 2016 is Annie Krist lid van de Raad van Bestuur van Gasunie.

Annie Krist studeerde geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is getrouwd en heeft twee zonen.’

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties