ARC CBBC Chemie onderzoekcentrum

ARC CBBC onderzoekscentrum energiedragers

ARC CBBC onderzoekscentrum energiedragers
ARC CBBC wil een leidende rol spelen in onderzoek rondom de circulaire economie, groene chemische processen en schone energie.

ARC CBBC, het nieuwe onderzoekscentrum van de chemie gaat zich ook met het onderzoeksthema ‘energiedragers’ bezighouden. Binnen het onderzoekcentrum werken bedrijfsleven en 3 universiteiten samen. 

ARC CBBC

De oprichtende partners van het ‘Advanced Research Center Chemical Building Blocks Consortium’ (ARC CBBC) zijn AkzoNobel, BASF, Shell, NWO, het Ministerie van Economische Zaken, de Topsector Chemie en de universiteiten van Utrecht, Eindhoven en Groningen.

Groene circulaire economie

ARC CBBC wil een leidende rol spelen in onderzoek rondom de circulaire economie, groene chemische processen en schone energie.

Centraal staan de drie onderzoekslijnen:

  1. Energiedragers
  2. Functionele materialen
  3. Coatings

Het nationale onderzoekscentrum richt zich op energie- en chemievraagstukken die ontstaan uit het groeiende beroep op de eindige voorraad grondstoffen.

“Binnen dit unieke samenwerkingsverband willen we met verenigde krachten ‘nieuwe chemie’ creëren”, aldus Herbert Fisch, Managing Director van BASF Nederland.

NWO

ARC CBBC is een onderzoekscentrum waarin bedrijfsleven en wetenschap langdurig samenwerken.

“Deze samenwerking is gebaseerd op excellentie en gezamenlijk overeengekomen onderzoeksprogramma’s, en daarmee een sterke troef voor wetenschap en innovatie in Nederland en daarbuiten”, aldus Jos Engelen, voorzitter van het Algemeen Bestuur van NWO, cofinancier en medeoprichter van het nieuwe onderzoekscentrum.”

Open inschrijving

Binnenkort start de open inschrijving voor deelname aan projecten.

Projecten

Onderzoeksprojecten

5-jaar durende interdisciplinaire projecten met PhD studenten, postdoc onderzoekers en de industrie. Deze diepteonderzoeken moeten leiden tot innovatieve opties en doorbraakproducten binnen het onderzoeksthema.

Intern bij de industrie

Master’s studenten kunnen 3-6 maanden binnen een van de industriële partners werken aan hun research project. Het project is van toegevoegde waarde op je student curriculum.

Intern bij de universiteit

Staff leden uit de industrie kunnen gedurende een periode bij een van de aangesloten universiteiten werken aan hun research project.

Dit kan leiden tot een doctorale graad (Industrial Doctorate).

1-3 jaar onderzoeksprojecten

Een postdoctorale onderzoeker van een universiteit kan deelnemen aan een korter durend onderzoeksproject. In veel onderzoeken zal worden samengewerkt met de industrie.

4-jarige PHD projecten

PhD studenten kunnen aan hun onderzoeksproject werken, in nauwe samenwerking met de staf van de industrie.

Contact

ARC CBBC wil het kloppend hart worden van het chemie-onderzoek van de toekomst. Geïnteresseerde onderzoekers en bedrijven kunnen op de website van ARC CBBC meer informatie vinden over deelname.

ARC CBBC
Universiteitsweg 99
3584 CG Utrecht

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties