SEEH en Subsidie HER verlengd tot 2030

Betalen voor beëindigen gasaansluiting

Betalen voor beëindigen gasaansluiting
Met de subsidieregeling ISDE kunnen huizenbezitters een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Gasaansluiting in de bestaande bouw. De hele dag gaat het al over het deltaplan om van het gas af te gaan in de bestaande bouw.

Warmtepompen, hybride warmtepompen, infrarood en nog veel meer. En dan spelen er nog andere randvoorwaarden: Betalen voor het beëindigen van je gasaansluiting is er zo een.

Gasaansluiting

Als je je gasovereenkomst wilt beëindigen kost dat circa 160 euro. Maar dat is niet logisch want de klant zegt alleen een overeenkomst op. Het weghalen is een keuze van de energiebeheerder waarvoor netbeheerder Liander zelfs 605 euro in rekening brengt!

Er is in de politiek een discussie gaande om de wet op de verplichte gasaansluiting te veranderen maar tot op heden is die discussie enkel van invloed op nieuw te bouwen woningen.

Tot nu toe zijn Netbeheerders verplicht de bestaande aansluitingen in stand te houden en uiteraard ook te onderhouden want ook weer kosten met zich meebrengt die door de bewoner voldaan dient te worden.

  • Als je geen gas meer wilt gebruiken zeg je de overeenkomst met je leverancier en tevens de netwerkbeheerder op. Je zegt in principe dus tevens“ik maak geen gebruik meer van de voorzieningen zoals gasmeter, leidingen etc. omdat ik toch geen gas meer verbruik”.
  • Vervolgens is het de keuze van de netbeheerder wat hij met die voorzieningen doet. Hij laat ze zitten of hij haalt het weg. Die keuze is geheel aan en voor de netbeheerder, niet aan de niet-gebruiker van die voorziening.
  • Maar, omdat je geen gebruik meer maakt van die voorziening, die al dan niet in je woning blijft zitten, hoef je er niet meer voor te betalen ook, niet meer voor het laten zitten en ook niet meer voor de keuze die de netbeheerder maakt als die besluit de voorziening te verwijderen. Ik denk dat dát ook de overweging van de Geschillencommissie is geweest.
Link naar artikel van de Rijksoverheid

 

 

    het is belachelijk dat we moeten betalen voor het weghalen van een gasmeter.
    is hier nou echt niets aan te doen , het kost ongelooflijk veel geld ook nog .
    kan de gemeente/regering hier niets aan doen.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties