biobrandstof is niet altijd een goed idee

Biobrandstof onder de loep

Is het een goed idee om biobrandstof in te zetten om het wegvervoer klimaatneutraler te maken? Is biobrandstof wel de juiste keuze? Europa versus de ‘industrie’.

  • Er moet meer biobrandstof in de tank, zegt de Nederlandse regering, anders halen we de doelstellingen van het Energieakkoord niet. De bijmengverplichting moet worden opgevoerd van 10% van de inhoud van de tank per 2020 naar 16,4%.
  • Controversieel als je het afzet tegen het EU-beleid: Er moet minder biobrandstof in de tank, zegt de Europese Commissie. Biobrandstoffen zijn niet goed voor het klimaat, zoals aanvankelijk werd gedacht, maar vaak juist nog slechter dan conventionele diesel en benzine. De bijmengverplichting moet worden afgebouwd van 10 procent naar 6,8 procent in 2030.

De milieubeweging over biobrandstof

Organisaties als Milieudefensie en Greenpeace vinden al jaren dat het werken met biobrandstoffen helemaal geen gesloten cirkel van CO2 oplevert. Volgens milieubewegingen zou biobrandstof zelfs meer CO2 uitstoten dan klassieke brandstoffen.

Maar het ergste vinden ze dat voor de productie van sommige gewassen natuurgebieden worden ontgonnen. Vooral voor de palmolie. Bossen worden gekapt, waardoor alle CO2 die erin zat opgeslagen vrijkomt. Moerassen worden drooggelegd, waardoor de venige bodem gaat oxideren en ongelooflijke hoeveelheden CO2 kan gaan uitstoten.

Twee jaar geleden liet de Europese Commissie die effecten al eens uitzoeken door onderzoeksbureau Ecofys, en schrok zich wild van de bevindingen. Met name diesel uit palmolie stoot zelfs meer CO2 uit dan conventionele diesel. Ongeveer de helft van de Europese biodiesel is gemaakt van palmolie.

Biobrandstof uit afval is ok

Biobrandstoffen uit afval, dat zien de milieuorganisaties wel zitten. En dat treft, want Nederland is daarin kampioen. Biodiesel in Nederland wordt alleen nog gemaakt van oud frituurvet en dierlijk vet uit slachterijen. Frituurvet is in Nederland geld waard omdat het als biobrandstof dubbel mag tellen. Daarom komt het van Amerika tot China in containers vol naar Nederland om hier te worden verwerkt.

Boeren over biobrandstof

Boeren zijn blij met de bijmengverplichting. Op dit moment wordt volgens de Europese boerenorganisatie Copa-Cogeca circa 3% van de landbouwgrond gebruikt om biobrandstoffen te produceren.

En dat brengt lekker op volgens Dominique Dejonckheere van Copa-Cogeca. Zeker ook omdat er nu al een overschot is aan overige landbouwproducten zoals graan.

Fabrikanten over biobrandstof

Nederlandse fabrikanten investeerden tussen de  1,5 miljard en  2 miljard euro in biobrandstoffen. Zonde geld nu Europa het beleid nog verder terugdraait.

  • Ten minste drie biodiesel fabrieken hebben nog geen druppel geproduceerd.

Verschoor van de VNDB waarschuwt dat de industrie straks niet bereid is weer te investeren als de EU meer geavanceerde biobrandstoffen wil, bijvoorbeeld biobrandstoffen uit algen. ‘Die fabrieken moeten vijftien jaar kunnen draaien om alleen al de kosten terug te verdienen. Als het beleid na een paar jaar alweer helemaal kan omdraaien, dan doen ze dat natuurlijk niet meer.’

Palmolie

In Europa wordt de helft van de biodiesel gemaakt van palmolie, vooral uit Indonesië en Maleisië. Maar de Europese Commissie is kritisch, juist op het gebruik van palmolie, en een paar commissies van het Europees Parlement willen het verbieden als grondstof. Maleisië dreigde deze week al met vergeldingsmaatregelen als Europa zou besluiten palmolie te ‘discrimineren’.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties