brightmindschallenge

#BRIGHTMINDSCHALLENGE daagt je uit

#BRIGHTMINDSCHALLENGE daagt je uit
De publiek stemrondes zijn in januari en februari 2017 waarna de winnaars worden aangekondigd in juni 2017.

#BRIGHTMINDSCHALLENGE moedigt wetenschappers aan met 100-procent-hernieuwbare-energie-innovaties te komen. De winnaars krijgen flink veel steun bij de realisatie van hun idee.

Waarom starten met hernieuwbare energie?

Het consortium van initiatiefnemers vindt klimaatverandering essentieel omdat het een wereldwijd probleem is dat elk aspect van ieders leven op deze planeet beïnvloedt.

  • Klimaatverandering zorgt voor extreem weer met een direct risico voor huishoudens, de industrie en de wereld voedselproductie. Wereldwijd!
  • De schadelijke effecten van luchtverontreiniging op de wereld gezondheid en de impact op de omgeving van alle wereldbewoners, hebben een enorme impact op de economie
  • Opwarming van de aarde zorgt ervoor dat het moeilijker wordt om alle monden te voeden. Zeker in gebieden die kampen met overstromingen of droogte. De verwachtte wereldbevolking in 2050 wordt geschat op 9 miljard!
  • Klimaatverandering heeft een negatieve impact op biodiversiteit. De balans gaat verloren met alle consequenties van dien.

Video

Zon PV en energieopslag

#BRIGHTMINDSCHALLENGE denkt dat er nog een enorme potentie zit in zon PV en energie opslag. Op het gebied van innovatie en het bedrijfsleven dat innovaties succesvol op de markt kan zetten. Het consortium gelooft dat nieuwe technologie – zeker als het in samenwerking wordt opgeschaald, de beste kans is om CO2 reductie te realiseren. En daarmee de klimaatverandering te stoppen.

Doorbraak producten op het gebied van zonenergie en energieopslag, kunnen wereldwijd bijdragen aan een verbetering van de gezondheid, voeding en economische ontwikkeling. Het consortium is ervan overtuigd dat het mogelijk is om over te schakelen op 100% hernieuwbare energie. En dat het veel sneller gaat als er wordt samengewerkt.

#BRIGHTMINDSCHALLENGE consortium

Het consortium  is opgezet door DSM, samen met Accenture, Greentown Labs, Skoll Centre for Social Entrepreneurship, University of Oxford, Solarcentury, SolarAid and Sungevity.

Het consortium zal de meest veelbelovende oplossingen ondersteunen met een op maat gemaakt pakket van commerciële en technische kennis en coaching om zo wetenschappers te helpen hun oplossing zo snel mogelijk verder te ontwikkelen.

Prototype

De challenge is ontwikkeld om wetenschappers die slimme oplossingen hebben te helpen om barrières die ze tegenkomen in het opschalen van ideeën te beslechten. Iedereen die een relevante oplossing heeft voor hernieuwbare energie, speciaal gericht op zonne-energie en opslag van hernieuwbare energie, kan zijn idee inbrengen. Er moet een prototype van de oplossing voorhanden zijn en deze moet klaar zijn om verder ontwikkeld te worden.

Over de challenge

Nadat het publiek een top tien heeft bepaald, selecteert een panel van experts een top drie en kiest ze de winnaar. De top drie oplossingen krijgen allemaal commerciële en technische steun en coaching. De winnaar krijgt 500 uur op maat gemaakte ondersteuning om de oplossing te versnellen. Daarnaast krijgen alle inzenders waardevolle aandacht voor hun projecten.

De zoektocht naar oplossingen is gestart tijdens de klimaattop 2016. De stemrondes zijn in januari en februari 2017 waarna de winnaars worden aangekondigd in juni 2017.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties