LochemEnergie pilot onderling stroom verhandelen

LochemEnergy start een op blockchain gebaseerde energiemarktplaats voor het onderling verhandelen van zonnestroom. Deze pilot virtuele ‘energiemarktplaats’ is het eerste project op dit thema maar

 
 views 
    0 likes
V-storage megabatterij

COOP Store – Cooperative sustainable business models for storage

COOP Store voorziet in de bouw van een zonnepark van 1,2 MWp en een buurtbatterij. Dit zonnepark krijgt door de aanwezigheid van energieopslag de mogelijkheid om meer vermogen in te voeden op een kle

 
 views 
    0 likes
3D Caps

3D CAPS – Accelerating CCS Technologies

The project 3D-CAPS targets a productivity increase of an order of magnitude in two sorbent-based technologies for CCS. This will lead to a substantial decrease in overall equipment size and costs.

 
 views 
    0 likes
ECOBASE CO2 opslag

ECOBASE CO2 opslag

ECOBASE richt zich op CO2-opslag in combinatie met olieproductie in Zuidoost-Europa. How can CO2 -EOR support development of CCS in Romania, Turkey, Greece? What are relevant volumes of CO2 for CCU?

 
 views 
    0 likes
rozenburg power to gas

Rozenburg, Power-to-Gas Demonstratieproject

Sinds oktober 2014 koken inwoners in Rozenburg op synthetisch (methaan) gas uit waterstof. Het demoproject loopt van 2014 tot 2020.

 
 views 
    0 likes
Archypel waterstof brandstofcel

Archypel

Archypel richt zich op het uitwerken van de techniek voor kleinschalig energieopslag met waterstof en de commerciële haalbaarheid van zo’n systeem.

 
 views 
    0 likes
H2Share waterstof truck

H2Share WaterstofTruck

H2Share werkt aan de ontwikkeling van een heavy duty waterstof vrachtwagen en een mobiel waterstoftankstation. H2Share is een EU-Interreg project

 
 views 
    0 likes
60-cell format modules

CHAMP 60-cell format modules

CHAMP - World Champion 60 pv-cell format modules - integrate industrially viable bifacial and back contact cell technology.

 
 views 
    0 likes
COMPASS for PV

COMPASS for PV

COMPASS explores, combines, and demonstrates high-performance and manufacturability of such novel, high-potential passivating contact materials for PV

 
 views 
    0 likes
FITS Façade panel with invisible thermal solar collector

FITS PV gevelpanelen

Het project ‘FITS’ wil een gevelpaneel voor gebouwen ontwikkelen met een onzichtbare geïntegreerde thermische zonnecollector

 
 views 
    0 likes
AMDIS - Automatic Malfunction Detection for Improvement of solar PV yield

AMDIS Zonnestroomtechnologie

Het doel van AMDIS is de ontwikkeling en validering van een automatisch methode die problemen met Zon-PV systemen signaleert zodat ze worden opgelost.

 
 views 
    0 likes
Klaar voor Groen Gas

Dynamisch drukmanagement

Dynamisch drukmanagement maakt handig gebruik van de opslagfunctie van het gasnetwerk en het verbruiksgedrag van onze klanten.

 
 views 
    0 likes
raakpro

Groen Gas Booster

De Groen Gas Booster verbindt het grote regionale aanbod van groen gas met de landelijke vraag.

 
 views 
    0 likes

Geïntegreerde micro-wkk’s als Virtual Power Plant

Via dit demonstratieproject wil N.V. Nederlandse Gasunie de ontwikkeling en implementatie van een virtual power plant stimuleren waarmee micro-wkk's centraal aangestuurd kunnen worden.

 
 views 
    1 likes
PowerMatcher 2.0 - Flexible Power Alliance Network (FAN)

Selfhealing Grid

Een van de belangrijkste taken van een netbeheerder is om te zorgen voor een betrouwbaar en efficiënt energietransport nu en in de toekomst. Daarom doet Stedin onderzoek naar mogelijkheden die de duu

 
 views 
    0 likes
Heatmatcher IDEGO Hero Balancer

Heatmatcher – Multi commodity matching

Heatmatcher - Multi commodity matching. een innovatieve regeling voor duurzame energiesystemen, die de maximale benutting van duurzame warmte regelt.

 
 views 
    0 likes