Daimler bouwt batterijfabriek

Daimler bouwt batterijfabriek

Daimler bouwt batterijfabriek
Afhankelijk van het voertuig garandeert Daimler dat hun batterijen een levencyclus hebben van 10 jaar met ten minste 80% efficiency.

Automerk Daimler wil de grootste en meest moderne batterijfabriek ter wereld bouwen  in Kamenz, Duitsland.

Angela Merkel heeft inmiddels de ceremoniële eerste steen gelegd.

Uit het persbericht van Daimler

(…)

De auto-industrie ondergaat een fundamentele verandering en we zien onszelf als de stuwende kracht in deze transformatie”, zegt Dieter Zetsche, chairman bij Daimler. “Deze batterijfabriek is een belangrijk onderdeel in de implementatie van ons elektrische offensief. In 2022 willen we meer dan tien elektrische modellen op de markt hebben gebracht.

Onder de merknaam EQ, zullen we een holistisch ecosysteem voor e-mobiliteit creëren.”

Zetsche refereert hiermee naar het elektrische submerk van Mercedes, waaronder verschillende elektrische modellen op de markt verschijnen in de aankomende jaren. (…/)

CO2-neutraal

De nieuwe batterijfabriek is CO2-neutraal en wordt voorzien van energie door een groot zonnepark en een warmtekrachtcentrale in de regio.

Innovatie en werkgelegenheid

De fabriek heeft een oppervlakte van 200.000 vierkante meter, zorgt met 1.000 banen voor extra werkgelegenheid in de regio en wordt naar verwachting in de zomer van 2018 in gebruik genomen.

Recycling

In Lünen, Duitsland, heeft de autofabrikant een plant waar gebruikte LG lithium-ionbatterijen worden  omgebouwd naar ‘2nd use battery storage units’, voor grootschalige opslag van energie.

Afhankelijk van het voertuig garandeert Daimler dat hun batterijen een levencyclus hebben van 10 jaar met ten minste 80% efficiency. Na die eerste 10 jaar kunnen de batterijen van Daimler nog tenminste 10 jaar mee als ‘stationaire’ batterij voor grootschalige energieopslag.

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties