Dossier Institutionele Belemmeringen

Dossier KennisHub Institutionele Belemmeringen
De energievoorziening van de toekomst heeft nieuwe kaders en instrumenten nodig om grootschalige implementatie, opschaling en toepassing van smart energy systems mogelijk te maken

Dit dossier Institutionele Belemmeringen geeft inzage in het proces van klassiek beleid naar beleid gericht op het energiesysteem van de toekomst. 

Hoe langer Nederland wacht met het maken van beleidskeuzes, hoe groter het risico op knelpunten in de uitvoering waardoor:

  • de energietransitie onvoldoende opschaalt
  • er onnodig hoge kosten gemaakt moeten worden
  • de kans op een technologische voorsprong in de internationale markt wegebt

 

Dossier

 

Op deze pagina linken wij u in een keer door naar:

 

Exportpotentie?

Het einde van het fossiele tijdperk zorgt voor disruptie: de bestaande energie infrastructuur gaat compleet op zijn kop. Het wordt nooit meer hetzelfde.

Daarom wordt de Energietransitie wel vergeleken met de Deltawerken. Toen moest er een compleet nieuwe zeebescherming Nederland beschermen tegen nieuwe natuuruitbarstingen. Aan het oorspronkelijke plan is gedurende jaren heel wat bijgeschaafd maar de stip op de horizon was duidelijk: nooit meer overstromingen!

De kennis en ervaring die Nederland heeft opgedaan heeft ons geen windeieren gelegd. Onze watertechnologie is uitgegroeid tot een exportproduct met een enorme waarde.

Wet- en regelgeving effent de weg voor innovatie

De Kennishub Institutionele Belemmeringen kan dienen als olie tussen de raderen waardoor innovaties soepeler kunnen opschalen en de energietransitie versnelt.

De energietransitie is van een andere urgentie dan de watersnoodramp in 1953 maar de Kennishub kan natuurlijk wel fungeren als ‘common ground’: een door partijen gedeeld beeld van ervaren belemmeringen. En nieuwe slimme oplossingen met internationale exportpotentie.

Elektrische bussen hoeven niet perse een grote batterij te hebben om de hele dag te kunnen rijden. Onze 18m Citea SLFA-E rijdt dagelijks 250-300km in Eindhoven en maakt gebruik van fast charging technologie (240kW) met batterijen van 180kWh.

 

Contact

Wilt u betrokken worden? Neem dan contact met ons op via Tanja Nolten, tnolten@gmail.com