EasyEnergy gaat stroom leveren

EasyEnergy - Tijdens piekmomenten kan TenneT de balans bijsturen door de laadpunten iets langzamer te laten laden
EasyEnergy geeft aan op welke tijd je het beste je elektrische auto kunt opladen als je geruik wilt maken van de laagste energieprijs

EasyEnergy, onderdeel van EasyJet, schut de markt van energieleveranciers flink op. Vanaf maart kunnen huishoudens stroom via EasyEnergy afnemen tegen flexibele prijzen. De prijzen voor elektriciteit kunnen per uur veranderen. De tarieven voor gas worden per dag bepaald.

EasyEnergy

Huishoudens met een slimme meter kunnen sinds 29 maart hun energie afnemen bij EasyEnergy. Door de prijzen in de gaten te houden, kunnen klanten flink besparen op hun energietarieven. Bijvoorbeeld door de wasmachine en elektrische auto ‘s nachts te laden in plaats van op prime time.

Dit scheelt al snel 8 tot 13 cent per kilowattuur omdat tijdens de nachtelijke uren, de stroom voordeliger is dan overdag als bedrijven en particulieren de lichten aan hebben, apparaten laten draaien en de verwarming (of airco) op een comfortabele temperatuur hebben staan.

Directeur Maarten Roelfs zegt dat de tarieven van EasyEnergy maximaal transparant zijn.

‘We geven geen bonussen voor nieuwe klanten en geen strafheffing voor vertrekkende klanten. Wie bij ons klant wordt, betaalt een vastrecht van 5 euro per maand voor de levering van gas en 5 euro voor stroom. Voor het geleverde gas en stroom betalen ze alleen de kostprijs.’ Controleerbaar en wel, want daarmee volgt Roelfs de prijs van de energiebeurs APX.

Netbalans

Omdat er steeds meer wind- en zonenergie wordt teruggeleverd aan het net, zijn de stroomtarieven zeer wispelturig geworden. Als het stevig waait en de zon schijnt, produceren windmolens en zonnepanelen volop waardoor de stroomprijs daalt. Als het windstil en somber is, is de stroomprijs juist hoog.

Netbeheerders zeggen steeds al dat het elektriciteitsnet alleen in balans is te houden als het gebruik gaat reageren op de prijs. Tot nu toe waren daarmee alleen wat experimenten.

Terugleveren

Huishoudens die hun groene stroom terugleveren aan het net, krijgen voor de stroom die zij leveren ook het uurtarief. Mogelijk zijn hun tarieven lager, omdat zonnepanelen vooral midden op de dag produceren, terwijl de prijzen dan meestal niet super zijn.

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties