Eerste Elektrische Busjes

Eerste Elektrische Busjes

Eerste Elektrische Busjes
Afhankelijk van gekozen aandrijflijn en batterijpakket, heeft de VDL MidBasic Electric een actieradius van 200 tot 300 km

Het duurde even maar eindelijk verschijnen de eerste elektrische busjes op de markt. VDL introduceert een acht personenbusje dat in 2018 op de markt moet komen.

Elektrische busjes voor distributietransport

Nissan biedt de 100% elektrische bestelbus E-NV200 aan in twee varianten: als bestelbusje  waarin twee pallets geladen kunnen worden of als minivan waarin 2 extra ‘zitbanken’ geschikt zijn om meerdere passagiers te vervoeren en toch te beschikkan over een overvloed aan laadruimte.

Mercedes beschikt ook over elektrische busjes. De Mercedes Vito E-Cell is geschikt voor stadsverkeer en het distributietransport maar de vraag viel tegen. Daarom komt Daimler de komende jaren met alternatieven.

Concurrentie uit onverwachte hoek

Deutsche Post/DHL heeft een elektrische bezorgauto gebouwd die zo gunstig geprijsd is dat het post- en pakketbedrijf deze ‘Streetscooters’ nu ook aan derden gaat verkopen. Daarmee gaat het bedrijf uit Bonn sneller dan de experts op het gebied van auto’s, de grote producenten BMW, Volkswagen en Daimler.

Eerste Elektrische Busjes
Het basismodel, de zogeheten ‘Work’ wordt voor €32.000 per stuk verkocht en rijdt 80 kilometer op één accu. Het komende jaar moet ook een groter model op de markt worden gebracht, de ‘Work L’. Dat busje krijgt een laadvermogen van 1000 kilo.

Vanaf komend jaar wil Deutsche Post 20.000 elektrische auto’s produceren. Om dat te bereiken wordt een tweede fabriek gebouwd in Noordrijn-Westfalen, maakte het bedrijf dinsdag bekend. In 2017 zullen er waarschijnlijk zo’n 10.000 Streetscooters van de band rollen, waarvan de helft aan derden zal worden verkocht.

En tijdens het Concours d’Elegance in Pebble Beach heeft Volkswagen officieel uit de doeken gedaan dat er een elektrische Volkswagenbus in het vat zit. Het duurt nog even want  de I.D. Buzz wordt in 2022 verwacht.

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties