OCPI: probleemloos elektrisch laden met je pas in het buitenland

Elektrisch Vervoer populair

Elektrische auto populair
Nu ook de BMW3 en de VW Golf op de markt zijn gekomen, is er een ruimere keuze voor betaalbare middenklassers waardoor huishoudens die overwegen een nieuwe auto te komen, de elektrische auto meenemen in hun beslissing. 

Elektrische auto’s worden steeds populairder. De subsidieactie van Den Haag (tot 1 oktober 2017) is een van de initiatieven die ervoor zorgt dat steeds meer huishoudens een elektrische auto aanschaffen. Via deze regeling kunnen inwoners die een 100% elektrische personenauto aanschaffen, hiervoor subsidie krijgen. De actie geldt zowel voor nieuwe als gebruikte auto’s. 

Populair

Mede door dit soort acties verwachten steden als Den Haag, Dordrecht en Rotterdam een verdubbeling van het aantal elektrische auto’s binnen twee jaar. Amersfoort en Utrecht verwachten de verdubbeling binnen vier jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Stedin, Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en ElaadNL.

Betaalbare auto’s

Door de toename van betaalbare auto’s is een hoog inkomen minder belangrijk geworden en verwachten de onderzoekers een explosieve groei. Na de introductie van de Tesla Model 3 bijvoorbeeld, ontstond een ware run op dit model. Dagelijks worden zo’n 1.800 modellen van dit type wereldwijd verkocht.

De Nissan Leaf – de enige all-electric auto die ook energie kan terugleveren aan het net – is al geruime tijd op de markt en verkoopt goed.

Nu ook de BMW3 en de VW Golf op de markt zijn gekomen, is er een ruimere keuze voor betaalbare middenklassers waardoor huishoudens die overwegen een nieuwe auto te komen, de elektrische auto meenemen in hun beslissing.

Andere belangrijke factoren zijn:

  • De toename van de range van de elektrische auto
  • De toename van het aantal laadpalen overal in het land
  • En de snelladers waarbij een auto binnen 20 minuten weer volledig opgeladen is

 

Impact van elektrisch vervoer op het elektriciteitsnet

Elektrische auto’s gebruiken bij het opladen relatief veel stroom, soms wel met een vergelijkbaar energieverbruik van tien huishoudens tegelijk.

Meer elektrische auto’s in het straatbeeld leidt naar meer vraag naar laadpalen. Dit betekent dat de capaciteit van het lokale elektriciteitsnet voldoende moet zijn om dit op te vangen.

Voor netbeheerders is het daarom goed te weten waar potentiële e-rijders wonen en waar laadpalen in de toekomst nodig zijn.

Auto’s opladen kan het beste met ‘Smart Charging’. Via deze methode wordt er efficiënt geladen, bijvoorbeeld op tijden waarop er veel zonne-energie beschikbaar. Hiermee worden dure investeringen voorlopig voorkomen zodat de energierekening betaalbaar blijft.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties