Energie-investeringsaftrek (EIA)

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Energie-investeringsaftrek (EIA)Bedrijven, verenigingen en stichtingen hebben recht op fiscaal voordeel volgens de Energie-investeringsaftrek (EIA). EIA moet u binnen 3 maanden na het geven van de opdracht melden.
Voorstellen voor de Energielijst 2018 kunt u tot 1 september 2017 indienen.

EIA

Energiezuinige technieken, investeringen in hernieuwbare energie, isolatie, restwarmte terugwinnen? De investering aftrekken volgens de EIA levert gemiddeld  13,5% voordeel op. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening.

Fiscale aftrek krijgt u voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) maar ook voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren.

U kunt 55% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Deze investeringen staan omschreven als ‘bedrijfsmiddelen’ op de Energielijst.

Aftrekpercentage EIA verlaagd

Het aftrekpercentage van de Energie-investeringsaftrek is met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 verlaagd tot 55%. De verlaging dient als dekking voor een maatregel, zoals gepubliceerd in het Staatsblad van 28 juni 2017

Budget en looptijd

Het budget voor 2017 is € 166 miljoen.
EIA moet u binnen 3 maanden na het geven van de opdracht melden.

Voorwaarden

Als u de EIA wilt aanvragen moet u voldoen aan de voorwaarden. Een belangrijke voorwaarde is dat uw energiezuinige investering als ‘bedrijfsmiddel’ op de Energielijst staat.

Energielijst

U kunt fiscale aftrek krijgen voor duidelijk omschreven investeringen. De omschrijving staat met een specifieke code op de Energielijst. Voor maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren kunt u ook aftrek krijgen. Ze staan niet op de Energielijst, maar moeten wel aan de besparingsnorm voldoen. Deze meldt u met een generieke code.

Aanvragen

Energie-investeringsaftrek (EIA) moet u binnen 3 maanden na het geven van de opdracht melden op www.mijnrvo.nl. Voor uw aanvraag heeft u e-Herkenning (bedrijven) nodig.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties