kas als energiebron

‘Kas als Energiebron’ versterkt met 13 projecten

Voor het programma 'Kas als Energiebron' zijn 13 projectvoorstellen gehonoreerd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en LTO Glaskracht Nederland.

 
 views 
    0 likes
big battery box

Big Battery Box

De Big Battery Box biedt energieopslag in grote vermogens is nu ook beschikbaar voor tijdelijke projecten op wisselende locaties. Bredenoord introduceerde in juli 2018 de Big Battery Box op het terrei

 
 views 
    0 likes
V-storage megabatterij

COOP Store – Cooperative sustainable business models for storage

COOP Store voorziet in de bouw van een zonnepark van 1,2 MWp en een buurtbatterij. Dit zonnepark krijgt door de aanwezigheid van energieopslag de mogelijkheid om meer vermogen in te voeden op een kle

 
 views 
    0 likes
rozenburg power to gas

Rozenburg, Power-to-Gas Demonstratieproject

Sinds oktober 2014 koken inwoners in Rozenburg op synthetisch (methaan) gas uit waterstof. Het demoproject loopt van 2014 tot 2020.

 
 views 
    0 likes
Hybride opslag 1MW vliegwiel en accu’s

Hybride opslag 1MW vliegwiel en accu’s

Hybride energieopslag met een supersnel 1 mw vliegwiel en langzame accu's. Daarmee gaat S4 Energy de balans in het net houden.

 
 views 
    0 likes
Energy Island Goeree Overflakkee

Goeree Overflakkee wordt een energy island

Goeree Overflakkee heeft de ambitie om in 2020 energieleverancier te zijn. De overtollige energie wordt omgezet in waterstof via H2G-O

 
 views 
    0 likes
HyStock

WaterstofHub HyStock

HyStock is een installatie van 1 Megawatt (MW) waarin zonenergie wordt omgezet in waterstof. Deze 'aardgasbuffer' biedt kansen voor de energietransitie.

 
 views 
    0 likes
Archypel waterstof brandstofcel

Archypel

Archypel richt zich op het uitwerken van de techniek voor kleinschalig energieopslag met waterstof en de commerciële haalbaarheid van zo’n systeem.

 
 views 
    0 likes
400 kW batterij voor EV op Jaarbeurs Utrecht

400 kW batterij voor EV op Jaarbeurs Utrecht

Op P4 van de Jaarbeurs in Utrecht komt een 400 kW Tesla batterij die opgeladen wordt met stroom uit de zonnepanelen en de laadpalen van stroom voorziet.

 
 views 
    0 likes

3MW batterij uitbreiding Prinses Alexia Windpark

Het Prinses Alexia Windpark in Zeewolde, ook wel ‘De Zuidlob’ genaamd, wordt voorzien van 3MW Lithium-Ion gebruikte autobatterijen.

 
 views 
    0 likes
Giessenwind

Windpark Giessenwind met energieopslag

De Nederlandse primeur: windenergie met energieopslag. Windpark Giessenwind is het eerste project van Nederland dat windenergie en energieopslag combineert.

 
 views 
    0 likes
buurtbatterij rijsenhout

Buurtbatterij Rijsenhout

In Rijsenhout hebben Liander en Tegenstroom een buurtbatterij geplaatst. Bewoners krijgen binnenkort eigen opgewekte zonne-energie via de buurtbatterij.

 
 views 
    0 likes
100.000 EV’s in 2020

100.000 EV’s in 2020

100.000 EV's in 2020 is het doel van de provincie Brabant. 100.000 EV's in 2020 is een uitwerking van diverse proefprojecten.

 
 views 
    0 likes
growders

GROWDERS – grid connected storage

Within the GROWDERS project, 2 L-ion batteries an a flywheel are designed, built and combined with an energy storage inverter and a control unit.

 
 views 
    0 likes
Merits thermo battery

Merits thermische batterij

Het Merits project ontwikkelt een compacte rechargeable warmte batterij geschikt voor verwarming, koeling en warm tapwater van woningen.

 
 views 
    0 likes
Varende Warmte Opslag

Varende Warmte Opslag

Door opslag en vervoer in een schip kan warmte een grote fysieke én tijdsafstand overbruggen. Dat is idee achter het TKI Urban Energy-project 'Varende Warmte'

 
 views 
    0 likes
MijnWater cluster installatie

MijnWater: thermisch warmtenetwerk

MijnWater: Sinds 2008 levert energienetwerk warmte en koude uit mijnwater. Water uit 5 bronnen, wordt via een ondergronds uitwisselstation en leidingennetwerk getransporteerd naar zes locaties in Heer

 
 views 
    0 likes
Zonneboiler, Zebulon

050 Zon

50 zonneboilers van een nieuwe generatie zijn in de gemeente Groningen geplaatst bij verschillende gezin-samenstellingen.

 
 views 
    0 likes
Systeemintegratie en de rol van energieopslag

Routekaart Energieopslag 2030

In november 2013 vroeg Topteam Energie om een advies uit te brengen over ‘Systeemintegratie’. Deze roadmap voor energieopslag met de focus op elektriciteit, is het resultaat.

 
 views 
    0 likes
Ecovat Netbalanceringssysteem

Ecovat Netbalanceringssysteem

Collectieve net-balancering door elektrisch–thermische conversie en energieopslag

 
 views 
    1 likes
Tijdens piekmomenten kan TenneT de balans bijsturen door de laadpunten iets langzamer te laten laden

Helmond All Electric Street

Als onderdeel van het project Helmond All-Electric Street (HAES) van de beleidsafdeling Economie en Cultuur (SE.EC) is onderzocht hoe de houding van Helmonders is ten aanzien van elektrisch vervoer en

 
 views 
    0 likes
Pilot Smart Storage

Pilot Smart Storage

Pilot Smart Storage. In de Etten-Leurse woonwijk De Keen staat al sinds 2012 een buurtbatterij die ongebruikte energie van zonnepanelen opslaat.

 
 views 
    0 likes
Kostenreductie MS/LS Instrumentatie (KRIS)

CSGriP – Cellular SG Platform

Het CSGriP-project onderzoekt en ontwikkelt een netconcept waarin deelnetten op distributieniveau grotendeels zelfvoorzienend en zelfregulerend opereren.

 
 views 
    0 likes
Multi-agent Coordination and Preference Modeling

Storage integrated Multi agent controlled Smartgrid

Storage integrated Multi agent controlled Smartgrid. Nodig: new business relationships between electricity consumers, producers and grid operators.

 
 views 
    0 likes