Enexis, energietransitie versnelt

Enexis – Energietransitie Versnelt

Enexis, energietransitie versnelt
Peter Vermaat, CEO van Enexis: “Ook in 2015 hebben we veel inspanningen geleverd om de energietransitie vorm te geven én te versnellen.

De energietransitie wint aan snelheid. Dat zei Enexis CEO Peter Vermaat tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Het bedrijf baseert zich onder andere op de forse groei van het aantal zonne-installaties en slimme meters.

500 MW

Enexis heeft geen cijfers over het aantal geïnstalleerde zonnepanelen maar een enquête van de redactie van Solar Magazine onder de 25 belangrijkste pv-groothandels blijkt dat er volgens de Nederlandse groothandels in 2015 500 megawatt aan nieuwe zonnepanelen is geïnstalleerd.

Vermaat kon wel melden dat er inmiddels 1,1 miljoen slimme meters op 662.000 adressen in het verzorgingsgebied van Enexis zijn geplaatst.

Bottom Up

Ook in 2015 hebben we veel inspanningen geleverd om de energietransitie vorm te geven én te versnellen. Zo is er in 2015 een intensieve samenwerking met partijen voor wind-op-landprojecten ontstaan en komt de aanbieding van slimme meters op stoom.

De toename van bijvoorbeeld het aantal windparken, zonnepanelen en elektrische auto’s en het toenemende belang van warmte in de energiemix illustreert de huidige transitie van de energievoorziening.

De stuwende kracht van consumenten, energiecoöperaties en bedrijven blijft toenemen.

Met deze ontwikkelingen houden wij rekening bij investeringsbeslissingen en programma’s. De energietransitie vraagt veel van onze wendbaarheid, om proactief in te kunnen spelen op de ontwikkelingen en tegelijkertijd betrouwbaar en veilig energie te kunnen blijven leveren. (…)’

Bronnen
Enexis, 8 maart 2016: Energietransitie wint aan snelheid

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties