Challenge EnergieFlex

Enpuls Energie Flex Challenge

Challenge EnergieFlexMet de EnergieFlex Challenge daagt Enpuls je uit om met het idee of concept te komen dat de Nederlandse energievoorziening in de toekomst flexibeler kan maken.

Door opslag, conversie, vraag- en aanbodsturing, systeemintegratie, of met een heel verrassende andere insteek. Enpuls (dochter van energie netwerkbeheerder Enexis) onderscheidt vier uitgangspunten:

  1. Solar Challenge

Enpuls is op zoek naar concepten die de piekbelasting van de netten door teruglevering van zonnenergie beperken en zo bijdragen aan een optimale inpassing van zon-pv in het energiesysteem.

2. E-Driving Challenge

Enpuls is op zoek naar kansrijke concepten die de flexibiliteit van ‘rijdende’ batterijen optimaal benutten en daarmee EV’s optimaal laten bijdragen aan een duurzame energievoorziening

3. Energy Gap Challenge

Hernieuwbare energie is moeilijker stuurbaar en daardoor soms niet beschikbaar. Daardoor kan het zijn dat op piekmomenten een energietekort ontstaat. Enpuls is op zoek naar kansrijke concepten die bijdragen aan voldoende aanbod van duurzame energie het hele jaar door.

4. De Wildcard

De Wildcard Categorie staat open voor alle concepten die niet in de Solar, E-driving of Energy Gap Challenge passen. Voorwaarde is wel dat je concept de Nederlandse energievoorziening helpt verduurzamen en flexibiliseren.

Planning

Inschrijving
1 febr. – 31 maart 2018

Selectie concepten
april 2018

Bekendmaking winnende concepten
medio mei 2018

Prijsuitreiking
tijdens het EnergieFlex Event in LAB.073: Juni 2018

Prijzen’geld’

Door een concept in te dienen voor één van de challenges maak je kans op uitgebreide ondersteuning door Enpuls bij het realiseren van je idee. Behoort je concept straks tot de Flex Challenge selectie dan kun je rekenen op:

  • Financiële ondersteuning tijdens het ontwikkelproces
    (in totaal is hiervoor in 2018 een bedrag van 150.000 euro beschikbaar).
  • Ervaren experts die met je meedenken bij de conceptontwikkeling
  • Toegang tot energienetten en ‘living labs’ voor praktijktesten
  • Toegang tot ons uitgebreide network van partners
  • Toegang tot belangrijke data bronnen
    (bijvoorbeeld om de netbelasting door te kunnen rekenen).

Aanmelden

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties