Fastned snellaadstation

Fastned haalt 12,3 miljoen op binnen 10 dagen

Fastned heeft binnen 10 dagen,12,3 miljoen euro opgehaald met het uitgeven van obligaties. Een recordbedrag waarmee de je jonge club een Europees netwerk van snellaadstations kan gaan bouwen. In het bijzonder is verdere netwerkuitbreiding gepland in Nederland, Duitsland en andere nabijgelegen landen.

De uitgegeven obligaties zullen worden uitgekeerd tegen 6% rente per jaar waarbij de rente op kwartaalbasis achteraf wordt uitbetaald.

Volgens Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned, is de snelheid van intekening het signaal dat consumenten elektrisch rijden als investering interessant vinden.

Meer en meer mensen zien dat de toekomst elektrisch is en willen investeren in de duurzame missie van Fastned. Dit komt tot uiting in de ongelooflijke vraag naar onze obligaties. We zullen de opbrengst van dit probleem gebruiken om tientallen nieuwe stations te bouwen en laders aan bestaande locaties toe te voegen. We moeten echt het aantal snellaadstations uitbreiden omdat onze groei versnelt en de wachtrijen op onze stations steeds meer voorkomen. “

Fastned heeft 63 snellaadstations waarvan 60 langs de Nederlandse snelwegen, een in Haarlem en twee in Den Haag. In Londen komen de eerste stations, in Duitsland wordt op vijftien locaties gebouwd en door een contract met Van der Valk krijgen alle hotels in Nederland en Belgie snellaadstations.

Fastnet gaat voor 100% elektrisch

Pepijn Vloemans, verantwoordelijk voor public affairs en communication van Fastnet:

“Het doel van Fastned is eenvoudig: We willen dat 100% elektrisch rijden mogelijk wordt met 0% uitstoot van CO2 en fijnstof. Dat doel bereiken heeft wel wat voeten in de aarde. Om echt te kunnen investeren in snellaadstations willen we terreinen huren voor ten minste 10 jaar maar liever langer. En dat blijkt niet zo eenvoudig. Zo zijn we met de gemeente Amsterdam al vier jaar in gesprek over geschikte locaties. En dat terwijl we een Amsterdams bedrijf zijn.”

RWS

Op de vraag Fastned zo hard kon groeien verwijst Vloemans naar de toekomstgerichte visie van Rijkswaterstaat. “Rond de tijd dat de Nissan Leaf op de markt kwam vroeg RWS aan de zittende tankstations of ze wilden uitbreiden met E-laders maar deze hadden geen belangstelling. RWS besloot nieuwe locaties beschikbaar te stellen die dermate interessant waren dat Fastned werd opgericht. En toen ging het zo snel dat we nu een van de koplopers in Europa zijn.”

Snelladers, ook in de stad

Vloemans verwacht dat gedeeld elektrisch vervoer enorm gaat groeien. En met die groei het aantal snelladers want in tegenstelling tot wat we nu kennen, rijden deelauto’s een groot deel van de dag en moeten dus snel tussendoor kunnen opladen. Ook in de stad.

Volgens Vloemans is het tijd om te kijken waar deze snellaadstations gewenst zijn. “We zouden graag met gemeenten en netbeheerders aan tafel zitten om samen te beslissen over de meest optimale locaties voor snellaadstations in de stad. Zowel commercieel als met betrekking tot de aanwezigheid van een middenspanningsnet. Als snelladen voor iedereen bereikbaar wordt betekent dat een enorme psychologische geruststelling waardoor mensen eerder besluiten elektrisch te gaan rijden.”

Groene stroom

Sinds 2017 zijn alle nieuwe stations aangesloten op het veel minder kwetsbare middenspanningsnet en worden voorzien van 100% groene stroom uit Nederlandse zonnedaken en het windpark Zeewolde. De komende vijf jaar gaat er nog veel meer veranderen. Autobatterijen worden 60 tot 100 kWh en hij verwacht dat het Duits consortium Charin het voor elkaar krijgt dat snelladers uitbreid worden naar de nieuwe standard van 300 KW.

Batterij

Als het aantal elektrische auto’s exponentieel gaat groeien, wil Fastned batterijen gaan plaatsen om in te kunnen spelen op piekbelasting. Dan krijgen stations batterijen die bijvoorbeeld op vrijdagmiddag even bijgeschakeld kunnen worden om de netbeheerder te ontlasten.

eMobiliteit wordt de toekomst. De markt wordt heel groot. Nu is er nog te weinig interesse voor snelladen. Een gezamenlijke visie op de toekomst en een breed gedeelde verantwoordelijkheid helpt. Ook voor financiers.

  • Als gemeenten langjarige concessies uit gaan geven kunnen wij de stations ontwikkelen en de branding doen.
  • En netbeheerders weten dat op die plek voldoende stroom moet zijn.
  • Elke gedeelde elektrische auto vervangt tien vieze auto’s en er zijn veel minder parkeerplekken nodig.
  • Met een goede infrastructuur verlagen we emissies en vergroten we de leefbaarheid en bereikbaarheid van de steden.

Het is goed dat we nu al benaderd worden door netbeheerders om samen een onderzoek te starten.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties