Fastned snellaadstation 20

Fastned snellaadstation 2.0

Fastned snellaadstation 20
Sinds 2017 zijn alle nieuwe stations aangesloten op het veel minder kwetsbare middenspanningsnet en worden voorzien van 100% groene stroom uit Nederlandse zonnedaken en het windpark Zeewolde.

Fastned heeft een nieuwe generatie snellaadstations onthuld. Bij de nieuwe stations kan geladen worden tot 350 kilowatt, dat is tot 100 keer sneller dan thuis.

Dankzij het modulaire ontwerp kunnen de stations gemakkelijk worden uitgebreid.

500 km in een kwartier

Het eerste 350-kilowattstation bevindt zich op verzorgingsplaats De Watering aan de A8 vlak bij Amsterdam. De veel hogere laadsnelheid betekent dat elektrische auto’s in een kwartier tot 500 kilometer range kunnen bijladen.

Het nieuwe laadstation is het resultaat van een samenwerking met het technologieconcern ABB dat de snelladers ontwikkelde.

Met de opening van dit station hebben ABB en Fastned een primeur.

Deze snelladers zijn ’s werelds eerste die door een onafhankelijke partij CE-certificering hebben verkregen en daarmee voor consumentengebruik goedgekeurd zijn.

Duurzaam laadstation

Naast de laadtechniek is ook het stationsontwerp volledig nieuw. Een opvallend en herkenbaar ontwerp met een dak van glas-glas-zonnepanelen en gecertificeerd duurzaam hout. Ook heeft het nieuwe station een hogere overkapping, waardoor het nog beter zichtbaar is voor elektrische rijders en tevens geschikt is voor grotere elektrische voertuigen.

Uitbreiding zet door

Het was al even bekend want Fastned werkt al geruime tijd aan de verbeterde laadsystemen maar nu is het zo ver.

Fastned verwacht dat gedeeld elektrisch vervoer enorm gaat groeien. En met die groei moet het aantal snelladers want in tegenstelling tot wat we nu kennen, rijden deelauto’s een groot deel van de dag en moeten dus snel tussendoor kunnen opladen. Ook in de stad.

Als snelladen echt snelladen wordt en voor iedereen bereikbaar is betekent dat een enorme psychologische geruststelling waardoor mensen eerder besluiten elektrisch te gaan rijden.”

Sinds 2017 zijn alle nieuwe stations aangesloten op het veel minder kwetsbare middenspanningsnet en worden voorzien van 100% groene stroom uit Nederlandse zonnedaken en het windpark Zeewolde.

De komende vijf jaar gaat er nog veel meer veranderen. Autobatterijen worden 60 tot 100 kWh en hij verwacht dat het Duits consortium CharIn EV het voor elkaar krijgt dat snelladers uitbreid worden naar de nieuwe standard van 300 KW.

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties