FrieslandCampina verkleint distributiefootprint

FrieslandCampina verkleint distributiefootprint

FrieslandCampina verkleint distributiefootprint
Geconcentreerde distributie moet zorgen voor een jaarlijkse besparing van 1,5 miljoen transportkilometers

Voor FrieslandCampina blijft het niet bij woorden. Het bedrijf denkt duurzaam en zorgt er ook voor dat de processen steeds duurzamer worden.

  • Zo wordt de restwarmte van meerdere fabrieken in Nederland ingezet om gebouwen en wijken in de omgeving te verwarmen.
  • En nu start FrieslandCampina met de bouw van een distributiecentrum waar fors op de CO2 uitstoot bespaard gaat worden.

FrieslandCampina distributiecentrum Meppel

Op het industrieterrein Meppel Noord II in Meppel verrijst de komende maanden een nieuw duurzaam distributiecentrum van 31.000 vierkante meter.

Het distributiecentrum wordt gebruikt voor opslag en overslag van zuivelproducten van FrieslandCampina bestemd voor de exportmarkten.

FrieslandCampina gaat in het distributiecentrum met ruimte voor 45.000 palletplaatsen, de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel doen. In de huidige situatie verspreid de zuivelgigant deze producten via de magazijnen in Hoogeveen, Heerenveen, Meppel en Veendam.

Geconcentreerde distributie moet zorgen voor een jaarlijkse besparing van 1,5 miljoen transportkilometers: een reductie van CO2-uitstoot van 648.000 kilogram.

Verder krijgt de nieuwbouw het BREEAM certificaat ‘very good’, wat betekent dat de bouw op een duurzame manier en met duurzame materialen plaatsvindt. Het resultaat hiervan is dat tijdens het bouwproces nadrukkelijk gekeken wordt naar duurzame materialen en een zoveel mogelijk energieneutraal gebouw.

Restwarmte

  • Sinds 2012 worden 11.000 huishoudens in Leeuwarden verwarmd en gekoeld met restwarmte van FrieslandCampina Leeuwarden
  • Sinds 2012 wordt het gemeentehuis van Berkelland (Gelderland) verwarmd en gekoeld met restwarmte van de fabriek in Borculo
  • Proceswarmte wordt zoveel mogelijk intern hergebruikt. Onder andere voor het reinigen van leidingen en slangen.

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties