Gids grote energieopslag projecten USA

Gids: 3 grote energieopslag projecten

Gids grote energieopslag projecten USA
De Verenigde Staten lijkt voor het gebruik van batterijen voor grootschalige opslag toepassingen pionier, en wellicht een voorbeeld voor Europa?

Deze week publiceerde Energy Storage een gloednieuwe gids met exclusieve analyses over drie grootschalige energieopslag projecten in de Verenigde Staten.

Twee in Californië en een in Texas.

Energy Storage heeft de energieopslag projecten van Borrego Springs, Tehachapiand en Notrees onderzocht op de lange termijn effecten die deze projecten zullen hebben.

Deze gids helpt bij de beoordeling:

  • Welke energieopslag toepassingen logisch waren voor een aantal van de grote nutsbedrijven en waarom ze gekozen hebben voor bepaalde geïmplementeerde technologieën
  • Informatie over hoe je risico’s kunt beperken tijdens de ontwikkelcyclus waardoor je aanzienlijke verliezen kunt vermijden
  • Welke business strategie  Southern California Edison, SDG & E en Duke Energy hebben gebruikt om upfront kapitaal kosten te verlagen

Link naar de gids

Energie-opslag heeft een bevoorrechte positie in de Verenigde Staten. Volgens de US Energy Storage Monitor, wordt er inmiddels 60,3 MW aan opslagcapaciteit ingezet. Een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.

VS is pioneer

De Verenigde Staten lijkt voor het gebruik van batterijen voor grootschalige opslag toepassingen pionier, en wellicht een voorbeeld voor Europa?

In Californië begonnen nutsbedrijven met de eerste energieopslag systemen in 2012. Steeds meer landen, van Hawaii tot New York, volgden met het initiëren van projecten.
Met energie-opslag gekoppeld aan het energy netwerk heeft de VS misschien wel meer ervaring dan enig ander land in de wereld.

Deze ervaring is van cruciaal belang voor de toekomst: juist omdat grote hoeveelheden hernieuwbare energie een uitdaging vormen voor het electriciteitsnetwerk. Dus is het belangrijk om te kunnen voorspellen wat netbeheerders kunnen verwachten in de toekomst.

De drie uitgekozen projecten draaien al geruime tijd. Het zijn:

  1. De Borrego Springs microgrid project in handen van San Diego Gas & Electric (SDG & E) in Californië
  2. De Notrees wind opslag demonstratieproject eigendom van Duke Energy in Texas
  3. De Tehachapi wind energie-opslag project in handen van Southern California Energy (SCE) in Californië.

Ik hoop dat de gids nuttig is.

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties