green deel bouwlogistiek

Green Deal Bouwlogistiek van start

 green deel bouwlogistiek
Slimme bouwlogistiek kan zorgen voor minder voertuigbewegingen, minder overlast en daarmee ook minder CO2-uitstoot.

Na twee jaar lang onderhandelen, partijen overhalen en plannen maken is de Green Deal Bouwlogistiek rond. 22 organisaties uit de bouwsector gaan ervoor zorgen dat de bouwlogistiek in 2020 voor 20 procent slimmer, efficiënter en duurzamer is.

Urgentie

Willen we steden bereikbaar en schoon houden, dan zitten we dat tot dusver met de bouw aardig in de weg. Voor leveranciers is  het een hele klus om door het verkeer heen te komen.  En door het aantrekken van de economie wordt het alleen nog maar drukker.

Slimme bouwlogistiek kan zorgen voor minder voertuigbewegingen, minder overlast en daarmee ook minder CO2-uitstoot.

Bouwlogistiek voorwaarden

Deelnemende marktpartijen zijn verplicht om minimaal vijf projecten uit te voeren met slimme bouwlogistiek.

Gemeenten willen de verkeersdrukte verminderen, maar daarnaast ook de bouwproductie verhogen. Hoe ga je dat doen als je nagaat dat 30 procent van al het verkeer van de stad bouwgerelateerd is? Daarom zien ook steeds meer gemeenten de noodzaak slimmer om te gaan met vervoersbewegingen in de stad.

Efficiënter transport in de stad

Transportbewegingen verminderen en slimme bouwlogistiek toepassen? Daar komen de kennisinstituten, zoals Universiteit Twente, TU Delft, Hogeschool Utrecht, Amsterdam en Rotterdam, bij kijken.

Deze onderwijsinstellingen hebben bij elkaar honderden projecten en onderzoeken gedaan voor de verbetering van de logistiek. Deze kennis is bij elkaar gebundeld en wordt nu aangeboden aan de markt en opdrachtgevers.

Slimmer plannen

Een van de uitgangspunten is dat opdrachtgevers en uitvoerders eerder aan tafel moeten gaan zitten om het proces slimmer te plannen. Maar ook concurrenten die gebruik maken van dezelfde dienstverlener moeten met elkaar communiceren en de toelevering van producten gaan afstemmen.

Op deze manier kun je de verkeersstromen in een stad of een gebied met 20% transportbewegingen beperken.
En minder transportbewegingen betekent ook minder CO2-uitstoot.

Projectpartners

De deal is ondertekend door de volgende partijen: HIBIN, TNO, TBI, Universiteit Twente, Gemeente Rotterdam, Van Keulen, TU Delft, Rensa, Hogeschool Utrecht, Dura Vermeer, Hogeschool Rotterdam, DHL, Hogeschool van Amsterdam, RWS, Rotim, Raab Karcher, Bouwend Nederland, MKB Infra, TLN, Pure Birds en Aannemersfederatie Nederland.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties