GreenBattery vervangt dieselgenerator

GreenBattery vervangt dieselgenerator

GreenBattery vervangt dieselgenerator
Per batterijsysteem voorkomen we zo het verbruik van 62.000 liter diesel en de uitstoot van 159.000 kg CO2 per jaar!

Kan de GreenBattery vervuilende en lawaaiige (diesel)generatoren op festivals en bouwplaatsen vervangen? Nuon en GreenBattery denken dat de capaciteit van de batterij voldoende moet zijn. Zij gaan de GreenBattery verhuren. De accu’s zijn een halve zeecontainer groot en worden opgeladen met zonne- en windstroom. 

Tijdens een proef bij dancefestivals Mysteryland en Awakenings zijn de batterijen al een succes gebleken, aldus het Parool.

Uit een bericht van het Parool
‘(…) Nuon en GreenBattery beginnen met de verhuur van vijf batterijen maar voeren dat aantal nog dit jaar op naar zes grote en tien kleine. (…)’

GreenBattery voordelen:

  1. de GreenBattery heeft geen uitstoot meer van CO2, NOx, fijnstof en roet in de binnenstad
  2. de GreenBattery produceert vrijwel geen geluid
    Dit is erg handig in natuurgebieden en bij filmopnames. Maar ook in de stad omdat hij ‘s nachts gewoon aan kan blijven. Duurzame stroom, zonder geluid
  3. De GreenBattery systemen worden uitsluitend opgeladen met duurzame energie van windmolens en zonnepanelen.
    GreenBattery levert duurzame energie op plaatsen waar geen netwerk is. Bijvoorbeeld op festivals, sportevenementen of bouwlocaties.
  4. Elk vermogen en elke capaciteit kan door het modulaire systeem worden geleverd.

Boudewijn Tjeertes is Business Developer bij Nuon.

Dieselgeneratoren zijn dus niet meer nodig. Een ander groot voordeel is dat de groene batterijen op termijn ook een belangrijke rol kunnen vervullen om de pieken en dalen op te vangen in het elektriciteitsnet door de groene batterijen op een slimme manier aan het elektriciteitsnet te koppelen. Zo kunnen we bijdragen aan de stabiliteit van het net. Pieken en dalen worden veroorzaakt door de stijgende productie van duurzame energie, met windmolens en zonnepanelen.”

GreenBattery: Stil, schoon en duurzaam

Voor de levering van de batterijen werkt Nuon samen met de start up GreenBattery die sinds 2015 actief is met groene batterijen. Ondernemer Han Huiskamp ziet de toekomst zonnig in.

“We gaan in elk geval de komende drie jaar intensief samenwerken met Nuon om van de groene batterij een succes te maken. Nuon is een grote speler in de energiewereld met een fijn netwerk van duurzame oplaadlocaties. Dit is belangrijk om het transport van de zware batterijen zo kort mogelijk te houden.

Per batterijsysteem voorkomen we zo het verbruik van 62.000 liter diesel en de uitstoot van 159.000 kg CO2 per jaar! De groene batterij past daarmee naadloos in het duurzaamheidsbeleid van evenementen, bouwbedrijven en gemeenten.”

(…)’

Contact

GreenBattery
Han Huiskamp

W. green-battery.nl
E. info@green-battery.nl
T. 06 14980131

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties