SmartGrid Rotterdam

Grootste SmartGrid in Rotterdam

SmartGrid Rotterdam
Slimme netinvesteringen in duurzame opwekking van energie zijn aantrekkelijker dan investeringen in verzwaring van het net.

Rotterdam legt met aansluitingen voor 20.000 huishoudens en bedrijven, het grootste SmartGrid van Europa aan. Dit immense SmartGrid project is in Merwe Vierhavens.

Slim omgaan met elektriciteit en aanbod afstemmen op de vraag zijn belangrijke doelen van dit project. Netbalans wordt steeds belangrijker naarmate er meer energie lokaal wordt opgewekt. En als de vraag erop afgestemd kan worden kan dat voorkomen dat de elektriciteitskabels van netbeheerders verzwaard moeten worden. Dit scheelt de belastingbetaler veel geld.

SmartGrid mbv een virtuele energiecentrale

Een oplossing om het net slim aan te passen is met de ‘virtuele energiecentrale’. Projectpartner Lyv Smart Living treedt daarbij  op als intermediair tussen de decentrale energieleveranciers en de groothandelsmarkt.

De uitrol van het netwerk start in juni en neemt zo’n drie jaar in beslag.

Volgens wethouder Struijvenberg van Rotterdam is de aanleg van het smart grid een noodzakelijke stap op weg naar volledige energieneutraliteit. In 2050 hoopt Rotterdam zover te zijn.

Link naar het project

Lees de laatste bevindingen van dit SmartGrid project via deze link

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties