IAP e-Mobility onderzoeksagenda

IAP eMobility onderzoeksagenda

IAP e-Mobility onderzoeksagenda
IAP eMobility heeft 3 hoofdthema’s: Heavy Duty Electric Vehicles, Light Electric Vehicles en Charging Infrastructure & Energy Market

Het IAP eMobility komt met een onderzoeksagenda 2018 – 2022.

IAP eMobility staat voor Innovatie en Acceleratie Programma: een breed gedragen coalitie, dwars door de Topsectoren heen, dat tot doel heeft de problemen in de samenleving aan te pakken: de mobiliteit, het verbeteren van de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid.

Kenniscluster

Het IAP is dus geen apart Topconsortium Kennis & Innovatie (TKI), maar wil als kleine netwerkorganisatie een kenniscluster opbouwen en onderhouden elektrische mobiliteit verder te versnellen. Juist om de economische koppositie die Nederland heeft opgebouwd op dit gebied verder te versterken en uit te bouwen.

De strategische Onderzoeksagenda 2018 – 2022 is een oproep aan iedere betrokkene en elke relevante organisatie om deel te namen aan de gezamenlijke roadmap.

IAP eMobility

Voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van elektrische mobiliteit zijn programma’s, projecten en activiteiten van de topsectoren HTSM, Energie en Logistiek en van Connekt de plek waar dit gebeurt. De meerwaarde van het IAP zit hem er in om juist die zaken integraal met elkaar te verbinden en op te pakken wat elders nog niet belegd is. Deze ‘white spots’ worden door dit innovatiecluster opgepakt en hierop worden projecten ontwikkeld, waarbij flexibel wel of niet financiering gematcht wordt.

5 White Spots

Onderstaande 5 onderwerpen staan op dit moment hoog op de agenda en wil het IAP eMobility de komende periode verder helpen. Hiervoor zoeken en zijn we in gesprek met kennisinstellingen, bedrijven en overheden.

  1. Het gedrag van de gebruiker en / of de consument bij elektrische mobiliteit.
  2. Grote concentraties van laden (en ontladen) van Heavy Duty Commercial Vehicles bij distributiecentra van steden.
  3. Rekenmodellen en visie- en scenario ontwikkeling.
  4. Light Electric Vehicles en de waarde die dit in zich heeft ten opzichte van traditionele ‘modaliteiten’ van stadsdistributie en vervoer.
  5. De effecten van het elektrificeren van transport en vervoer (in allerlei configuraties, ontwikkelstadia, penetratiegraden, etc) op de energie infrastructuur.

Lees meer op de site

Link naar de brochure

 

 

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties