eBus Living Lab

  • looptijd: 2017 - 2020
  • locatie: Haarlem,
  • functie: Mobiliteit en Transport

ebuseBus Living Lab test verschillende elektrische bussen in de praktijk getest. Zo wordt beoordeeld welke bus het meest duurzaam is (zero emission).

eBus Living Lab

Voor welke uitdagingen staan concessieverleners en vervoerders, nu zero emissie openbaar vervoer de nieuwe norm is? En welke oplossingen biedt de Transdev Groep in de transitie naar zero emissie openbaar vervoer?

Deze vraag stond centraal tijdens het Transdev Living Lab Event, dat op 17 en 18 mei plaatsvond. Nationale en internationale opdrachtgevers reisden af naar Eindhoven om te leren en kennis uit te wisselen over duurzame oplossingen voor concessies, nieuwe projecten en studies van de Transdev Groep.

Zero Emissie

Gedeputeerde bij de provincie Noord-Brabant Christophe van der Maat en Juul van Hout, directeur OV bij Connexxion, verzorgden de aftrap. Zij presenteerden alle ins en outs over de concessie Zuidoost-Brabant. Met 43 elektrische bussen aan de start en 203 zero emissie bussen in 2025, wordt dit de grootste zero emissie concessie van Europa.

Sharon Dijksma: “Hoe groter de vraag is, hoe beter de mogelijkheden zijn voor vervoerders en busleveranciers om te investeren in emissieloze bussen. Ik ben dan ook in gesprek met de EU-Commissie om het model van onze bestuursovereenkomst op EU-niveau te krijgen.”

Internationale voorbeelden

Tijdens een ‘wereldtour’ lieten Transdev-opdrachtgevers en -afgevaardigden uit onder andere Nantes, Grenoble, Ulmea (Zweden) en Antelope Valley (VS) zien hoe zij de transitie naar ZE openbaar vervoer aanpakken. Men deelde afwegingen in verschillende zero emissie voertuigen en oplaadmogelijkheden. Zoals in Antelope Valley (VS), waar momenteel wordt getest met voertuigen die zichzelf kunnen opladen tijdens het rijden.

Het Living Lab is een plek om kennis te delen.

Deze samenwerking is gebaseerd op een project van Transdev Finland.

Projectpartners

Provincie Noord-Holland, TNO, Hogeschool Amsterdam, Connexxion, VDL

Partners: 

ebus

Achttien dubbeldekkers om aan de grote reizigersvraag te voldoen, plus 100 gelede elektrische bussen van VDL. Dat zijn de meest in het oog springende kenmerken van de concessie Amstelland-Meerlanden (AML) die in december 2017 van start gaat.

24 * 7

“We gaan nieuwe dingen doen”, benadrukt de kersverse directeur AML Eric Bavelaar van Connexxion meermaals. Dat zit hem niet alleen in de voertuigen. “We gaan hier 24 uur per dag mensen vervoeren”, doelend op het aanbod van Connexxion om elke kern groter dan 10.000 inwoners ook ’s nachts tenminste twee keer per uur een rechtstreekse verbinding met Schiphol te bieden. Volgens Van Bavelaar is dat niet voor niets: de vraag is er.

 

R-net

Connexxion, nu ook al de uitvoerder van de concessie, breidt haar aanbod geleidelijk uit naar bijna 30 miljoen dienstregelingskilometers per jaar.

  • 80 procent zal bestaan uit R-net, 12,5 procent uit Schipholnet.
  • In de spits gaan op de meeste lijnen acht bussen per uur gaan rijden, waar nodig meer.
  • Op de snellijn tussen Haarlem en Amsterdam Zuid zet Connexxion 18 touringcar-dubbeldekkers, goed voor 83 zitplaatsen per stuk

Gelede e-bussen

De lijnen rond Schiphol worden bij aanvang van de concessie volledig geëlektrificeerd. Ook hiervoor klopt Connexxion weer aan bij VDL en bestelt precies 100 bussen van hetzelfde type als de gelede bussen die nu in Eindhoven rondrijden. “Je ziet hoe snel de technische ontwikkelingen gaan, want de batterijen zijn alweer anders. Terwijl er nog geen twee jaar tussen de twee bestellingen zit”, aldus Bavelaar.

Met 100 bussen wordt de vloot fors groter dan de 43 bussen die op dit moment in Eindhoven rijden. “In Londen rijden straks 51 elektrische bussen rond, maar daar gaan wij dus fors overheen. We krijgen de grootste elektrische vloot van Europa”, zegt Bavelaar. “Natuurlijk leren we enorm van Eindhoven. Neem bijvoorbeeld de instructie voor de chauffeurs. Die wordt naar aanleiding van de ervaringen in Brabant uitgebreid.” In 2021 rijden elektrische bussen in bijna driekwart van het vervoergebied. Bavelaar: “Wat we hier gaan doen is groots.”

Snelladers

In eerste instantie komen er acht snelladers op het knooppunt Schiphol Noord en P30 en 21 snelladers op de remise aan de Cateringweg, dezelfde laadpalen die zusterbedrijf Hermes in Eindhoven heeft staan. Op de remise komen ook 43 plekken voor overnight charging. Connexxion is nog in gesprek met Liander en Schiphol (dat een eigen elektriciteitsnet beheert) over de aanleg van de laadinfra.

AML kent niet alleen maar dikke lijnen. 3 procent van de markt valt onder de noemer ‘basismobiliteit’, waar de klassieke bus veelal verdwijnt en gezocht wordt naar een flexibele oplossing. “Dat kan iets worden als Breng flex, maar ook iets in samenwerking met andere aanbieders”, zegt Bavelaar. “Het vervoer moet logischer bereikbaar worden, zodat iedereen het gaat gebruiken.” Connexxion gaat elektrische voertuigen inzetten die zonder dienstregeling rijden en fungeren als feeder voor de reguliere buslijnen.
Alle plannen brengen wel een extra uitdaging met zich mee: Connexxion is naarstig op zoek naar 175 chauffeurs, met name voor de nacht. Bavelaar: “Dat wordt geen gemakkelijke klus. Het GVB heeft ook al moeite met het vinden van geschikt personeel.”

Data delen

Die andere aanbieders moeten toegang krijgen tot reizigersdata – ook die van de OV-chipkaart, voor zover de wet dat toestaat, zegt Bavelaar. Dat is een duidelijke trendbreuk. Tot nu toe waren vervoerders geneigd om die data voor zichzelf te houden. Bavelaar: “Wij willen juist zoveel mogelijk gaan delen. Een fietsverhuurder moet zo kunnen zien of hij bijvoorbeeld een groep Chinezen kan verwachten. Als een fietsverhuurder aan die data kan komen, zijn die natuurlijk ook beschikbaar voor GVB of Arriva.”

Twee paarden

Connexxion zet niet alleen in op het beheer van data als mobility provider, maar ook voor een groot deel als leverancier van het product; de bus of een flexsysteem in dit geval. Daarmee wedt het bedrijf op twee paarden. Andere vervoerders doen dat overigens ook. Volgens Bavelaar is dat nodig om de klant beter te leren kennen. “Onze klant wil van deur naar deur en niet van halte naar halte.”

 

Connexxion

  Eric Bavelaar   Connexxion.nl    e.bavelaar@connexxion.nl    088-6256667 (perswoordvoering)