Innovatiefonds Zuid-Holland

Tender Elektriciteitswet
De energie-innovaties dienen te leiden tot CO2-reductie, die toewijsbaar is aan de provincie Zuid-Holland.

Het Innovatiefonds Zuid-Holland stelt 35 miljoen beschikbaar voor energie-innovaties. De pot van €35 mln is bedoeld om de energietransitie te versnellen en het reduceren van CO2-uitstoot in het bijzonder. Dat maakte de Provincie Zuid-Holland bekend. 

De subsidie is bedoelt voor bedrijven die actief zijn op het gebied van energie-innovaties.

‘Met de 35 miljoen euro die wij beschikbaar stellen voor ENERGIIQ kunnen we de komende jaren heel veel bedrijven helpen om van hun energie-innovaties een succes te maken’, aldus Han Weber, gedeputeerde Energie voor de provincie Zuid-Holland. ‘Met dit fonds kan de provincie haar sterke positie op het gebied van zowel energietransitie als innovatie verder uitbouwen’.

Innovatiefonds

Het fonds ENERGIIQ richt zich nadrukkelijk niet op bewezen technieken, zoals wind- en zonne-energie. ‘We zoeken echt naar ondernemers die bezig zijn met nieuwe technologieën en innovaties’, aldus Mirjam Visscher, hoofd strategie en staf van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij die het management over het fonds voert.

Het fonds richt zich daarbij specifiek op het financieren van de commercialisatie van innovatieve, maar bewezen technologieën.

De hoofddoelstelling van het fonds is om een bijdrage te leveren aan de energietransitie middels investeringen in energie-innovaties. De energie-innovaties dienen te leiden tot CO2-reductie, die toewijsbaar is aan de provincie Zuid-Holland. Wanneer de CO2-reductie niet toewijsbaar is aan de provincie Zuid-Holland, dient er sprake te zijn van een hoofdvestiging, R&D- of productielocatie in Zuid-Holland.

ENERGIIQ

ENERGIIQ investeert 50% van het totaal toegekende bedrag, de andere helft komt uit private hoek. Oplopend van € 250.000 tot een maximum van € 4,3 mln. De looptijd van het fonds is vijftien jaar.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties