KennisHub Institutionele Belemmeringen

Institutionele belemmeringen Kracht & Licht

KennisHub Institutionele BelemmeringenTijdens gesprekken met projectleiders van de energieprojecten op de Energiekaart, informeren we ook naar institutionele belemmeringen. De eerste resultaten van de projecten in de categorie Kracht & Licht worden hieronder weergegeven.

Knelpunten die opschalen in de weg staan

Deze inventarisatie maken we om de knelpunten te kunnen voorleggen aan de betreffende ministeries. Immers … bedrijven willen zekerheid voordat ze investeren in innovaties. Over (subsidie)beleid, mogelijkheden voor marktintroductie, rollen en verantwoordelijkheden, wet- en regelgeving etc.

Bovendien willen opdrachtgevers graag bewijs zien van de gemaakte contractafspraken want de gevolgen van aansprakelijkheid en contractbepalingen kunnen groot zijn.

 

Innovatiekracht groter, kosten lager

Stel dat 20% opgeloste drempels ervoor zorgt voor 80% van de energieprojecten succesvol is? Dan kan het energieproces echt versnellen. Daarom actualiseert de Energiekaart institutionele belemmeringen om die vervolgens te kunnen voorleggen aan de betrokken ministeries.

Overzicht institutionele belemmeringen oktober 2017

Door het proces van institutionele beleidsbelemmeringen en de uitwerking daarvan op de bedrijfsvoering op een praktische manier beschikbaar te stellen, reduceren we de kosten die bedrijven moeten maken en vergroten we de toegevoegde waarde voor opdrachtgevers.

Bovendien voorkomen we mdat innovaties die in een regelluwe experimenteerruimte positief getest zijn, op de plank blijven liggen. In plaats daarvan vinden ze hun weg naar de markt, worden opgeschaald en dragen bij aan het versnellen van de energietransitie.

Door het bieden van overzicht en het gezamenlijk inzicht te vergroten, verlaagt de Energiekaart drempels om op te schalen en nieuwe markten te betreden.

 

Link naar het Dossier Institutionele Belemmeringen

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties