Londen taxi's gaan over op elektrisch

Londen gaat aantal oplaadpunten verdubbelen

Londen taxi's gaan over op elektrisch
Londen taxi’s stappen over op elektrisch

LONDEN: Het aantal oplaadpunten moet eind 2018 verdubbeld zijn tot 1.500. Dat meldde de burgemeester deze week. Met de verdubbeling is een investering van 4,5 miljoen pond gemoeid. 

Het nieuws kwam kort na een uitspraak van de Britse regering die de verkoop van benzine- en dieselwagens vanaf 2040 verbiedt.

Lantaarnpalen

Een deel van de investering zal ook nieuwe innovatieve technologieën ondersteunen, zoals het gebruik van lantaarnpalen als basisvoeding. De extra laadpunten moeten de overstap naar een elektrische auto gemakkelijker maken voor inwoners van Londen.

Belangrijk is dat dit beleid de EV-overgang voor zowel burgers als bedrijfsvloten ondersteunt, met een betere toegang tot de belangrijkste infrastructuur die nodig is voor EV-adaptie

Londen: taxi’s worden groen

In juli hebben de makers van de Londense zwarte taxi’s, de Londense Electric Vehicle Company (LEVC), het ontwerp onthuld voor hun elektrische model, dat in november in Londen gaat rijden. De lancering van het nieuwe model is in overeenstemming met de regels van TfL voor alle nieuwe zwarte taxi’s die vanaf begin 2018 elektrisch zijn met nul-uitstoot.

Amsterdam

LEVC hoopt ook taxi’s voor de internationale markt te gaan produceren. Het bedrijf heeft al een order binnen voor 255 auto’s van het Amsterdamse taxibedrijf RMC.

 

Voor burgers en bedrijven die een elektrische auto overwegen is het belangrijk dat er voldoende infrastructuur is. Daarom zijn de verplichtingen van staten en regio’s zo kritisch bij de overgang naar het vervoersmiddel met weinig uitstoot.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties