Luchtvaart blijft buiten schot

Luchtvaart blijft buiten schot

Luchtvaart blijft buiten schot
Boeing experimenteert met waterstofcellen

De luchtvaart is buiten schot gebleven tijdens de klimaatonderhandelingen van Parijs (2015). De reden hiervan is, dat er nog geen echte alternatieven zijn voor kerosine.

Waterstof is een van de mogelijkheden waarmee vliegtuigen aangedreven kunnen worden met behulp van elektromotoren. Maar voorlopig nog alleen voor de korte- en middellange afstanden. Hoe denken wetenschappers over de toekomst van de luchtvaart?

Joris Melkert, universitair docent luchtvaarttechnologie aan de TU Delft in een artikel in de Volkskrant:

“Waterstof kan wel direct als brandstof worden gebruikt, maar dat levert allerlei uitdagingen op. Bij straalmotoren op waterstof moet twee keer zo vaak onderhoud worden gepleegd en dat is duur.”

Luchtvaart alternatieven

Een tweede bezwaar van waterstof is de energiedichtheid.  Als je een Airbus A320, een van de werkpaarden van de sector, op waterstof wilt laten vliegen, moet je een soort A380 bouwen: een dubbeldekker waarbij de passagiers onderin zitten en de brandstof boven in het toestel. Samenpersen kan ook, maar de benodigde tanks zijn zwaar.

“Dus: of je krijgt qua luchtweerstand of qua gewicht een probleem. De actieradius van vliegen op waterstof is daardoor beperkt.”

Sinds 2015 ontwikkelt Airbus een supersonisch vliegtuig dat deels op waterstof vliegt en een snelheid van ruim 5.500 miles per uur moet gaan halen. Ook in een samenwerking tussen Boeing en NASA, wordt geëxperimenteerd met waterstof brandstofcellen. Deze zogeheten fuel cell converteert waterstof in elektriciteit tegen nul-emissies.

Korte afstand luchtvaart

Andere innovaties maken volgens Melkert meer kans. Een elektrisch vliegtuig, op batterijen bijvoorbeeld. “Niet voor de lange afstand, maar wel voor vluchten tot duizend kilometer.” Vloeibaar aardgas is ook een veelbelovend alternatief voor kerosine, dat kan al eerder. Het stoot maar de helft van de CO2 uit.’

De vraag resteert dus wat de nieuwe groene oplossing gaat worden als alternatief voor kerosine in de luchtvaart. Het is nog even wachten op een doorbraak.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties