TenneT start 4 pilots

Meer computerkracht nodig voor netbalans

TenneT start 4 pilots
Eerder startte TenneT al een proefproject op met The New Motion, waarbij reservevermogen wordt gehaald uit de accu’s van elektrische auto’s.

TenneT gaan investering in computerkracht om de netbalans te kunnen garanderen.

Vorige week sloeg TenneT alarm vanwege een niet verwacht tekort aan groene stroom. Schiphol lag uren lang plat vanwege stroomtekort.

Het stroomtekort kwam omdat zonenergie onverwacht uitbleef en de wind pas veel later op de dag begon te waaien. Die weersituatie zorgde voor ervoor dat alle Nederlandse reserves waren uitgeput en stroom uit het buitenland geïmporteerd moest worden. Die stroom kostte uiteindelijk wel zo’n 450 euro per megawattuur. 15 keer duurder dan normaal.

Die weerafhankelijkheid gaat toenemen. Nu nemen wind en zon als stroomopwekker nog een bescheiden positie in, maar dat moet gaan veranderen. In 2030 moet de Nederlandse stroom voor zo’n 70 procent duurzaam opgewekt worden.

TenneT

Op het hoogspanningsnet van Tennet moeten vraag en aanbod voortdurend in balans zijn om grote problemen, tot uitval toe, te voorkomen. En de balans moet allereerst van de circa vijftig producenten komen die toegang hebben tot de Nederlandse stroomsnelweg. Elke dag laten zij in de avond aan Tennet weten hoeveel stroom zij de volgende dag produceren en ook weer afnemen. Dat zijn bekende namen als Nuon en Essent, maar ook raffinagebedrijven als Shell die hun eigen stroom opwekken. En dan zijn er ook nog tientallen bedrijven die ‘intraday’ handelen.

Maarten Abbenhuis, senior manager system operations bij netbeheerder Tennet: “Wij zorgen op basis van al die gegevens vervolgens voor de capaciteit op ons netwerk. Het is een heel conventioneel spel van aanbod volgt de vraag.”

Weersinvloeden, maar ook storingen bij een gas- of kolencentrale of een door een onverwacht hoge vraag, dragen bij aan onbalans. Normaal gesproken heeft TenneT voldoende reserves geregeld want elke energieproducent heeft de verplichting om mee te helpen de netbalans te bewaken.

Die reserves worden automatisch aangeboord als er korter of langer een probleem is.

“Het maakt ook niet uit of een gascentrale dan harder gaat werken of dat het komt van vijftig batterijen of bij wijze van spreken van een miljoen Tesla’s – die kant gaan we natuurlijk wel op. Het systeem moet dat geen probleem vinden.”

Piekprijzen

  • Mochten de automatische reserves uitgeput raken, dan vraagt TenneT of een van de producenten even wil bijspringen. En dat doet die graag, want de beloning is hoog.
  • In dringende situaties loopt de stroomprijs flink op. En dan zijn er altijd wel leveranciers die denken, wacht even, en die gaan ons dan helpen.
  • Opslaan in batterijen is nu nog kostbaar maar volgens Abbenhuis gaat het wel die kant op. “Qua volume is dat inderdaad nog een probleem. Voordeel van batterijen is wel dat ze razendsnel kunnen bijspringen. Daar kan geen centrale tegenop.”
  • En dan is er nog de energiehandel. Een papierfabriek of kassenbedrijf kan besluiten zijn proces even uit te stellen omdat de energieprijs piekt.
    Vorige week werd er bijvoorbeeld 300 euro per megawattuur betaald, bijna tienmaal de normale prijs. En die meerprijs wordt opgebracht door de producenten die extra vragen.

Jaarlijks verrekent Tennet zo’n 400 miljoen euro aan prijsprikkels: beloningen voor de bijspringende producenten, meerprijzen voor de veroorzakers van het probleem.

Computerkracht

Het voorspellen van groene energie wordt steeds belangrijker. Daar is computerkracht voor nodig. In Duitsland hoopt TenneT te bewijzen dat juist die groeiende computerkracht ervoor zorgt dat verrassingen voorkomen worden.

Nieuwe Volkswagens worden sinds kort als proef uitgerust met sensoren die door moeten geven hoe het weer zich in Duitsland ontwikkelt. Vervolgens kan de netbeheerder de producenten informeren om zo snel mogelijk te anticiperen. Bovendien zet TenneT in op de kwaliteit van weersvoorspellende software om de netbalans ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen.

Reageer op dit artikel

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Meest gelezen

 

Categorieën

 

Alle blogs

 

Recente reacties