NKL Nederland

Kennisplatform Anders Laden

Kennisplatform Anders Laden brengt kennis samen over de mogelijkheden van alternatieve laadoplossingen in de praktijk. Waardevolle ervaringen worden verzameld en gedeeld.

 
 views 
    0 likes
OCPI: probleemloos elektrisch laden met je pas in het buitenland

OCPI (Open Charge Point Interface en E-roaming)

OCPI: betalen voor je E-laden met je pas in het buitenland. Europees is er behoefte aan 1 uniforme interface voor toegang voor mobiele apps en websites waarbij je direct bij de laadpaal kunt betalen.

 
 views 
    0 likes
duwaal vuilniswagen op waterstof

Duwaal – Waterstof voor vuilniswagens

Duwaal is een project waarin binnen 3 jaar, honderd vuilniswagens op waterstof via een brandstofcel moeten rijden in Noord- Holland.

 
 views 
    0 likes
ebus

eBus Living Lab

eBus Living Lab - verschillende elektrische bussen worden in de praktijk getest en zo wordt beoordeeld welke bus het meest duurzaam is (zero emission).

 
 views 
    0 likes
lamilo

LaMiLo: Last Mile Logistics

Het EU LaMiLo project (Last Mile Logistics) streeft naar een efficiëntere en geïntegreerde logistieke aanpak naar en in alle steden van Noordwest-Europa.

 
 views 
    0 likes
Interflex Smart Charging

Interflex smart charging Strijp S

INTERFLEX is een ‘EU Demonstration project’ met/van Europese netbeheerders. Het doel: aantonen/valideren van smart charging- en opslagprocessen.

 
 views 
    0 likes
Energy made in Arnhem

Interreg NWE: energy made in Arnhem

Arnhem koppelt groene stroom aan elektrisch laden. De groene stroom komt van een lokaal zonnepark of windmolen. Interreg NWE project.

 
 views 
    0 likes
PowerParking Lelystad

PowerParking Lelystad

Powerparking, een pilotproject op Lelystad Airport Businesspark, gaat duurzame energiecentrales maken van parkeerterreinen.

 
 views 
    0 likes
H2Share waterstof truck

H2Share WaterstofTruck

H2Share werkt aan de ontwikkeling van een heavy duty waterstof vrachtwagen en een mobiel waterstoftankstation. H2Share is een EU-Interreg project

 
 views 
    0 likes
Workshop Institutionele drempels elektrische mobiliteit

Logische allocatie EV

Het uiteindelijke doel van logische allocatie is om de oplaadsnelheid van elektrische auto’s massaal te laten meebewegen met de prijs van energie.

 
 views 
    0 likes
100.000 EV’s in 2020

100.000 EV’s in 2020

100.000 EV's in 2020 is het doel van de provincie Brabant. 100.000 EV's in 2020 is een uitwerking van diverse proefprojecten.

 
 views 
    0 likes
Waterstof uit windenergie

Waterstof uit windenergie

Is het produceren van waterstof uit de windenergy van offshore windparken rendabel te maken? Door HYGRO, Composite Agency, ECN, Energy Expo, Energy Valley.

 
 views 
    0 likes
seev4city, RWS Seminar Duurzaam Transport

SEEV4City low-carbon economy

SEEV4City supports the transition to a low-carbon economy in Europe’s Cities, combining electric transport, renewable energy and smart energy management.

 
 views 
    0 likes
smart charging

Lombok Smart Solar Charging

In de Utrechtse wijk Lombok worden autobatterijen van elektrische auto's gebruikt als kleine energiecentrale voor de opslag van zelf opgewekte zonne-energie.

 
 views 
    0 likes
Tijdens piekmomenten kan TenneT de balans bijsturen door de laadpunten iets langzamer te laten laden

Helmond All Electric Street

Als onderdeel van het project Helmond All-Electric Street (HAES) van de beleidsafdeling Economie en Cultuur (SE.EC) is onderzocht hoe de houding van Helmonders is ten aanzien van elektrisch vervoer en

 
 views 
    0 likes

EVANDER: Elektrisch vervoer en decentraal energie opwekken

Met een slim elektriciteits­netwerk gebaseerd op lokaal opgewekte zonenergie stimuleert EVANDER elektrisch vervoer in een proeftuin in Eindhoven.

 
 views 
    0 likes

HarvestaGG

Met gras bioLNG produceren en afzetten in de mobiliteitsector (vrachtwagens).

 
 views 
    0 likes
Zaanstad: oplaadstations voor elektrische auto's met ReloadIT

Zaanstad: oplaadstations voor elektrische auto’s met ReloadIT

Via ' Go Match' maken elektrische auto's van de gemeente Zaanstad zoveel mogelijk direct gebruik van lokaal opgewekte groene energie. Project Onderdeel van EHarbor.

 
 views 
    0 likes

High Tech Campus: world’s smartest grid!

High Tech Campus Eindhoven is het eerste grootschalige Smart Grid in Nederland op een kantorenlocatie met deelnemende particulieren & bedrijven gericht op elektrisch vervoer.

 
 views 
    0 likes

Free Choice Supplier

Free Choice Supplier: Onderzocht wordt hoe schaalgrootte gecreëerd kan worden zodat de gecombineerde flexibiliteit van meerdere elektrische auto’s ingezet kan worden op de onbalansmarkt.

 
 views 
    0 likes

Slim Laden, de Brabantse aanpak

In het proefproject ‘Slim Laden, de Brabantse aanpak’: innovatieve, betaalbare en slimme laadpalen samen met gemeenten, kennisinstellingen en marktpartijen.

 
 views 
    0 likes
Smart Grid in Balans

Proeftuin Rotterdam 75-EV-RO

Het proeftuin Rotterdam project richt zich op de aanschaf en toepassing in een operationele praktijkomgeving van 75 batterij elektrische en plug-in (via het net op te laden) hybride elektrische wegver

 
 views 
    0 likes
Green eMotion

Green eMotion

Het Green eMotion project, gestart in 2011, ontwikkelde en onderzocht een gebruiksvriendelijk framework voor Green Electro mobility in Europa.

 
 views 
    0 likes
Smart Grid V2X Energy & Mobility

Smart Grid V2X Energy & Mobility

Smart Grid V2X Energy & Mobility (V2X): Inzetten van EV's voor een beter energiegridmanagement. Oplossingsrichting: Bi-directioneel laadsysteem gekoppeld aan een slim energiemanagement systeem.

 
 views 
    0 likes
Developing a sustainable quick charger powered by the sun Combinatie van snelladers voor EV, li-ion batterijopslag en zonnepanelen: Solar powered Fast Charging station.

Quick charger powered by the sun

Developing a sustainable quick charger powered by the sun. Combinatie van snelladers voor EV, li-ion batterijopslag en zonnepanelen: Solar powered Fast Charging station.

 
 views 
    1 likes
HighTech Campus, VIBe initiative

HighTech Campus: the world’s smartest grid!

HighTech Campus: open innovatieplatform ontwikkeld voor 200 elektrische voertuigen met bijhorende infrastructuur, lokale opwekking en gebouwinstallaties.

 
 views 
    0 likes
FCR pilot Tennet met Senfal

EVPV Grid

Het EVPV Grid (Electrical Vehicle supported Smart Grid) project ontwikkelt spanningsconversie en energiemanagement technologie.

 
 views 
    3 likes
E-auto, stekker, mennekes stekker

Smart Charging

Ontwikkelen van een open protocol om Smart Charging mogelijk te maken. Smart Charging is het slim inzetten van de beschikbare netcapaciteit zodat er meer auto's opgeladen kunnen worden dan het net nor

 
 views 
    0 likes