EU project ReUseHeat komt met 25 business cases

Het Horizon 2020-project ReUseHeat heeft een handboek gemaakt met 25 praktijkvoorbeelden van hergebruik van warmte in Denemarken en de rest van Europa. 

 
 views 

EU HEROES NetIntegratie

7 Europese landen gaan in het innovatieproject EU HEROES samen de barrières wegnemen bij de integratie van zonne-energie in het elektriciteitsnet.

 
 views 

Denemarken en de energietransitie

Denemarken heeft een overkoepelende Klimaatveranderingswet met volledige onafhankelijkheid van fossiel in 2050 en 5- jaarlijkse broeikasgasdoelstellingen

 
 views 

Duitsland en de energietransitie

Netwerken zijn een serieuze uitdaging in Duitsland vanwege verschil in locaties van opwek (wind, Noord) en gebruik (Ruhrgebied, Zuid).

 
 views 

Frankrijk en de energietransitie

Frankrijk kenmerkt zich door centrale sturing, een actieve rol van de overheid in de markt en keuzes voor technologie(-ontwikkeling)

 
 views 

UK en de energietransitie

De UK heeft een verleden van fossiele zelfvoorzienendheid, met nadruk op uit kolen, gas en olie. Belangen van industrie en energiebeleid sterk verweven.

 
 views 

België en de energietransitie

België kent een sterke regionale politiek. Netwerken, nucleaire energie en tarieven zijn een federale aangelegenheid, de rest is regionaal.

 
 views 

GreenerBuildings

GreenerBuildings framework for energy aware buildings develops an integrated solution for energy-aware adaptation of public buildings.

 
 views