Elektrolyse voor upstream blending in raffinaderij

In het onderzoeksproject Elektrolyse voor upstream blending in raffinaderij onderzoeken de partners o.a. de noodzakelijke aanpassing in de regelgeving.

 
 views 

Parkeergarage als batterij voor de stad

Parkeergarage als batterij voor de stad is een onderzoeksproject waarin onderzocht wordt of een parkeergarage de potentie van een stedelijke batterij heeft. 

 
 views 

Zeezoutbatterij voor EV laadsystemen

geanalyseerde zeezoutbatterij van maximaal 24 kWh die zowel op . het net als op een elektrische auto kan worden ontladen en geladen door zonnepanelen.

 
 views 

Haalbaarheid en schaalbaarheid van de buurtbatterij

Wat is de business case van de buurtbatterij? Systeemintegratie onderzoek naar Raamwerk voor de techniek en een blauwdruk voor de benodigde afspraken.

 
 views 

Winning van CO2-vrije waterstof

Onderzoek naar de winning van CO2-vrije waterstof uit aardgas (methaan) waarbij het bijproduct CO2 meteen wordt afgevangen en opgeborgen in oude gasvelden.

 
 views 

GLOWFLY - Geïntegreerde Opslag met Warmtepomp en FlowbatterY

Glowfly fase 1 maakt een technisch-economische analyse van een nieuw concept waarbij een Elestor flowbatterij thermisch gekoppeld is aan een warmtepomp.

 
 views 

Thermal Energy Storage

Thermal Energy Storage - Feasibility study High Temperature-Aquifer Thermal Energy Storage (HT-ATES) bij AVR  in DUIVEN via systeemintegratie

 
 views 

Samen Slim Rijden

Samen slim rijden - In hoeverre zijn mensen bereid een elektrische auto te delen? Hoe kan deze slim worden geladen met lokale duurzame energie?

 
 views 

Solar Miles: het laden van de toekomst

Solar Miles: een onderzoek naar het laden van de toekomst. Enexis onderzoekt de impact van de duurzame opwekking en de mobiliteitsvraag op het netwerk.

 
 views 

Smart Chain Cogas - ElaadNL

Smart Chain Cogas is een demonstratieproject van ElaadNL waarbij via een dashboard het begrip smart charging uitgelegd wordt op het terrein van Cogas.

 
 views 

Social charging2 ElaadNL

Het doel van Social Charging2 is een vervolg op Social charging1 waarin de doorloopsnelheid van ladende EV’s door een app gekoppeld is aan de EVnetNL palen.

 
 views 

LOCOSTO industriële warmteopslag

LOCOSTO ontwikkelt een energie- en kostenbesparende technologie voor de opslag van industriële warmte mbv materiaal dat stolt en weer vloeibaar kan worden.

 
 views 

Greening of Gas

Greening of Gas: Moving Towards Hydrogen Via Natural Gas. Mixing of H2 into the natural gas network is worthy of consideration.

 
 views 

Aquifer Thermal Energy Storage

Aquifer Thermal Energy Storage Smart Grids. Verbeteringen moeten komen van het zg. Distributed Model-based Predictive Controllers (D-MPC) voor ATES

 
 views 

Storing Solar Energy in Chemical Bonds

Storing Solar Energy in Chemical Bonds. Een kritieke uitdaging is het gebruik van chemische bindingen om het overschot aan zonne-energie in op te slaan.

 
 views 

Recharge accu hergebruik

ReCharge gaat in kaart brengen of auto-accu’s opnieuw kunnen worden ingezet voor in de energieketen. Recharge onderzoekt of afgeschreven accu’s als batterij kunnen worden ingezet als een nieuw product of als een gebruikt product in een grote batterij.

 
 views 

Kleinschalige energieopslag modellen

Deze studie focust zich op een discussiemodel voor de inrichting van kleinschalige energieopslag in de elektriciteitsmarkt.

 
 views