AkzoNobel

  • Type organisatie: High tech: Producent / Leverancier van high tech apparatuur

AkzoNobel innoveert

Innovatie is van vitaal belang voor de organische groei en geïntegreerde duurzaamheid

De strategische ambitie van AkzoNobel levert een wereldwijd indrukwekkend innovatie- en productportfolio.

Onze strategie is gericht op het leveren van innovaties die gedifferentieerde prestaties en waardegedreven voordelen voor onze klanten bieden. Deze focus betekent dat we kunnen werken aan spraakmakende doorbraken die het leven en de activiteiten van onze klanten veranderen. En aan innovaties die klanten voorzien van oplossingen die onze concurrenten niet kunnen evenaren in prijs of waarde.

Duurzaam

Duurzaamheid staat centraal bij alles wat we doen. We hebben een doelstelling dat 20% van onze innovaties duidelijke duurzaamheidsvoordelen bieden voor onze klanten en hun waardeketens.

We zijn georganiseerd om wereldwijd te ontwikkelen en lokaal te leveren. Onze onderzoeks- en ontwikkelingsteams verrichten klantgericht onderzoek waarbij de focus ligt op het creëren van technologie- en toepassingsplatforms.

Hierbij worden zij ondersteund door teams van wetenschappers, engineers in Strategic Research Groups, Global Expertise Groups en wereldwijd actieve netwerken in kennisdeling, die we Communities of Practice noemen. Daarnaast we zijn volop bezig met open innovatie relaties en een breed scala aan technologie- en kennis aanbieders die onze eigen expertise aanvullen.

Innovatie pijplijn

  1. Gebouwen en Infrastructuur
  2. Transport
  3. Consumenten producten
  4. Industrie

Onze business areas

Als een toonaangevende wereldwijde producent van verven, coatings en specialistische chemicaliën, hebben we onze wereldwijde activiteiten georganiseerd in drie Business Areas:
  1. Decorative Paints 28% omzetaandeel
  2. Performance Coatings 38% omzetaandeel
  3. Specialty Chemicals 34% omzetaandeel
AkzoNobel
 Christian Neefestraat 2 Amsterdam
       1077 WW Amsterdam,
       , Nederland
  Peter Nieuwenhuizen   akzonobel.com    peter.nieuwenhuizen@akzonobel.com    020-5027999