Alfen BV

  • Type organisatie: Adviesbureau

Alfen specialisaties

Met transformatorstations, energieopslag, oplaadpunten voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten voor het verdelen van energie, is Alfen het middelpunt en de verbindende factor in het binnen- én buitenlandse elektriciteitsnet.

  • De transformatorstations voorzien miljoenen huishoudens en bedrijven van energie
  • Met de oplaadpunten worden dagelijks vele duizenden elektrische auto’s opgeladen.

Met ongeveer 170 medewerkers worden tevens turn-key projecten gerealiseerd, zoals de aanleg van complete elektriciteitsnetwerken.

  • Als specialist op het gebied van elektrische infrastructuur, biedt Alfen slimme oplossingen met een hoog duurzaam en innovatief karakter, beproefde veiligheid en optimale bedrijfszekerheid.
  • Daarnaast is de onderneming sinds een aantal jaar actief met het ontwikkelen van oplaadpunten voor elektrisch vervoer
  • We ontwikkelen innovatieve concepten als energieopslag en smart grid technologie om het elektrische distributienet klaar te maken voor de toekomst.

Hiermee levert deze specialist een belangrijke bijdrage aan het internationale energienet. 

Prefab transformatorstations

Prefab transformatorstations zijn dé specialiteit van het bedrijf. In de jaren ‘60 bouwden ze het eerste transformatorstation en sindsdien werken ze er elke dag hard aan om de transformatorstations met de laatste technologie en innovatieve oplossingen uit te rusten.

Deze prefab transformatorstations zijn maatwerkoplossingen. Zo zijn ze geschikt voor alle situaties en type gebruikers. Ze zijn er trots op dat ze inmiddels vele tienduizenden stations hebben geleverd aan netbeheerders, (industriële) bedrijven en de tuinbouwsector.

Inpandige transformatorstations

Voor de ombouw van bestaande ruimtes naar middenspanningsruimtes levert het bedrijf inpandige transformatorstations.

Ze maken de ruimte geschikt volgens alle eisen die aan een transformatorstation worden gesteld en zorgen voor de complete inrichting van de middenspanning. Ieder gebouw is anders en elke vierkante meter in een pand is kostbaar. Daarom worden alle inpandige stations exact op maat ontworpen en gemaakt voor die specifieke situatie.

Oplaadpalen

ICU Charging Equipment is de naam van de complete reeks laadpunten voor thuis, bedrijf en openbaar terrein. De laadpunten zijn er in een grote variëteit aan laadvermogens en functionaliteiten. De krachtige combinatie van Alfen’s transformatorstations, oplossingen voor energieopslag en ICU’s laadpunten maakt het mogelijk om decentrale opwek en gebruik te balanceren.

Alfen BV
 Hefbrugweg 28
       1332 AP Almere,
       , Netherlands
  Marco Roeleveld   www.alfen.com    m.roeleveld@alfen.com    036-5493415