Bronsema Consult

  • Type organisatie: Adviesbureau

Bronsema Consult

  • De komende zomer begint in Amsterdam de bouw van Hotel BREEZE, het eerste hotel ter wereld met natuurlijke airconditioning, en energieneutraal.

Airconditioning van gebouwen kan volledig met natuurlijke middelen, zonder mechanische ventilatie. Dat stelde Benjamin Bronsema al in 2013, toen hij als 78-jarige promoveerde op dit onderwerp aan de TU Delft.

Bronsema is de bedenker en grote promotor van het Earth, Wind & Fire-idee en tevens een van de begeleiders van Peter Swier.

Ook gezonder binnenhuisklimaat

Behalve dat Earth, Wind & Fire de energie- en kostenefficiëntie van gebouwen verbetert, kan het systeem ook een bijdrage leveren aan een natuurlijker en gezonder binnenklimaat, stelt Bronsema. Het rondpompen van lucht door gebouwen zorgt immers voor verspreiding van bacteriën. Luchtfilters blijken vaak een besmettingshaard. Zijn systeem zorgt er volgens Bronsema voor dat de natuur door architectonische middelen ‘bezit kan nemen’ van het gebouw.

Hotel Breeze

Hotel Breeze zal zichzelf grotendeels kunnen voorzien van energie, waarbij Earth, Wind & Fire een cruciale rol speelt. Het Breeze hotel met EWF-concept, dat in 2017 gereed moet zijn, wordt naar verwachting het eerste (n)zero-energy hotel ter wereld.

Bronsema Consult
 Professor Boerhaaveweg 37
       2251 HX Voorschoten,
       , Nederland
  Ben Bronsema   bronconsult.org    info@bronconsult.org    071 561 9670