Direct Current BV

  • Type organisatie: Adviesbureau

Innoverende oplossingen en ontwikkeling van gelijkspanningstoepassingen en gelijkspanningsnetten voor de duurzame energiemarkt in Nederland en wereldwijd.

Direct Current BV is opgericht met de missie het mogelijk maken van een gelijkspanningsinfrastructuur. Om dit doel te bereiken zijn er vele obstakels te overwinnen en we richten ons voornamelijk op de technische hindernissen. Veel elementen voor een gelijkspanningsnet zijn afwezig, omdat de gehele wereld zich richt op producten op wisselstroom. Voor het mogelijk maken van een gelijkspanningsnet moeten we veel innoveren.

We maken innovaties voor de volgende zaken:

  • Het ontwikkelen van een standaard systeem waarbij gelijkspanning (=DC) en communicatie gecombineerd worden: DC2.
  • Veiligheid en selectiviteit in het DC-net: wij ontwikkelen DC automatiserings-en veiligheidssystemen. Het ontwikkelen van een standaard voor de veiligheidsnormen.
  • Spanningsniveaus: we doen veel onderzoek op het vinden van de beste standaard. Er zijn veel initiatieven op dit gebied, maar deze zijn allemaal ontwikkeld met betrekking tot een specifieke toepassing. We werken top-down door een brede toepassing van DC-net te ontwikkelen die toepasbaar is in zowel woningen als in industrie en distributie van midden-en laagspanning.
  • Infrastructuur: voor grote installaties met hoge stromen ontwikkelen we speciale DC bussen (bijvoorbeeld in de tuinbouw, datacenters of industrie).

Conversieapparaten: er zijn vele soorten conversieapparaten nodig binnen de norm van de communicatie- en spanningsbereik. We ontwikkelen deze omzetters van enkele kilowatt tot duizenden kilowatt. Waar twee kwadrant operatie, duurzaamheid, efficiƫntie en grondstoffen centraal staan.

Wij werken met diverse bedrijven, organisaties en gemeenten om de ontwikkelde applicaties te implementeren in innovatieve projecten, zoals o.a. openbare verlichting op gelijkspanning, gelijkspanning op schepen, gelijkspanningsnet in huis en in de glastuinbouw.

Direct Current BV
 Stationsweg 38 BB
       1431 EG Aalsmeer,
       , Netherlands
  Harry Stokman   www.directcurrent.eu    harry@dcbv.eu    0297-727101