Dow Benelux

 • Type organisatie: High tech: Producent / Leverancier van high tech apparatuur

Dow Benelux B.V. is een dochteronderneming van The Dow Chemical Company. Bij Dow Benelux werken dagelijks aan innovaties.

Dit doen we door wetenschappelijke inzichten te combineren met onze technologische kennis.

Zo leveren we duurzame bijdragen aan op het oplossen van de meest dringende problemen in de wereld zoals de behoefte aan schoon drinkwater, het opwekken van duurzame energie en het verbeteren van de landbouwproductiviteit.

De kunststoffen en chemicaliën die in de Benelux worden geproduceerd vinden hun weg naar klanten en markten in de hele wereld.

Dow & Duurzaamheid

Door chemie te verbinden met wetenschap en duurzame keuzes, wil Dow bijdragen aan het oplossen van de meest dringende problemen waarmee de wereld kampt, zoals de energie- en klimaatcrisis en de beschikbaarheid van veilig en schoon drinkwater.

In de 2015 doelstellingen geeft Dow blijk van haar vergaande betrokkenheid bij de principes van Responsible Care®. Dit is het officiële programma van de chemische industrie dat gericht is op duurzaam ondernemen.

In het Duurzaamheidsverslag rapporteert Dow over haar prestaties op het gebied van mens, milieu, veiligheid en economie. Enkele voorbeeldprojecten zijn:

 • Minder fakkelen
 • Hergebruik van het afvalwater van de gemeente Terneuzen
 • Nieuw design voor lichtere auto’s
 • 200 bomen saneren vervuilde grond

2025 doelstellingen

 1. Leading the Blueprint
 2. Advancing a circular economy
 3. Increasing confidence in Chemical Technology
 4. World-leading operations performance
 5. Delivering breakthrough innovations
 6. Valuing nature
 7. Engaging employees for impact

Link naar de pdf

Het hart van Dow in de Benelux ligt in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen. Dow Terneuzen is met 17 fabrieken en ongeveer 1700 medewerkers de op één na grootste productielocatie van the Dow Chemical Company. Als grootste werkgever van Zeeuws-Vlaanderen draagt Dow bij aan het economische en maatschappelijk succes van deze regio.

Dow Benelux
 Herbert H. Dowweg 5
       4542 NM Hoek,
       , Nederland