Dr. Ten

  • Type organisatie: High tech: Producent / Leverancier van high tech apparatuur

Dr Ten BV, is een bedrijf gespecialiseerd in product- en procesinnovatie binnen de markt van sport, voeding, energie, water en chemie.

We werken graag met u aan uw nieuwste producten, processen of marktinnovaties.

Het bedrijf kiest voor de pragmatische benadering waarbij innovatie geen wollig rapport is maar een praktisch advies, product of proces dat uw bedrijf werkelijk verder helpt. Voor het werk maken ze gebruik van lab- en proces faciliteiten bij klanten, bij de TU Delft, bij ons zelf en bij partners.

Zeezoutbatterij Dr. Ten

Ten Kortenaar won met zijn bedrijf de Jan Terlouw Innovatieprijs 2013. Hij ontwikkelde een relatief schone en goedkope batterij, de zeezoutbatterij, waarmee goedkoop lokaal energie kan worden opgeslagen zonder lood en zuur of nikkel.

Voorbeelden van producten waar het bedrijf aan werkt zijn:

  • batterijen
  • zonnecellen
  • waterzuiveringssystemen
  • schaatsen
  • plastics
  • coatings
  • sportvoeding

Kortenaar heeft als missie om een constructieve bijdrage te leveren aan een wereld die duurzamer, gezonder, sportiever en leuker wordt. Het bedrijf ontleent haar naam aan de naam (ten Kortenaar), Japanse schaatsnaam (MrTen), beste schaatsprestatie (10e bij Olympische spelen) en titel van oprichter, spreker en wetenschapper dr Marnix ten Kortenaar.

Onderzoeksproject lipiden

Dr Ten is penvoerder van het Valvis project.

Het Valvis project wordt mede gefinancierd door de Europese Unie, RVO en de Provincie Flevoland en heeft als doel om vis en bij-stromen te verwerken tot nieuwe lipiden conform de nieuwste beleidsregels van de EU. De nieuwe lipiden kunnen hierdoor bv toegepast gaan worden in kindervoeding en sportvoeding. Er wordt gewerkt aan het opzetten van een pilot- en conversie faciliteit met hygiëne scenario op Urk wat de basis moet vormen voor meer werkgelegenheid.

Het project is ontstaan n.a.v. eerder onderzoek in lipide valorisatie door Dr Ten in de afgelopen jaren. De rol van Dr Ten ligt in het enzymatisch omzetten en extraheren van de vis. Partner Aquamar in het project is het scouten van visafval, selectie van grondstoffen, kwaliteitsaspecten en communicatie met de Urker Visserij. Advies vindt plaats vanuit o.a. i-mares / Universiteit Wageningen.

Dr. Ten
 Rondweg 11 M
       8091 XA Wezep,
       , Netherlands
  Marnix ten Kortenaar   www.drten.nl    marnix@drten.nl    038 2000153 / 06 20619140