ElaadNL

  • Type organisatie: Kennisinstituut

ElaadNL komt samen met EVnetNL voort uit de stichting e-laad die van 2009 tot en met begin 2014 een netwerk van zo’n 3.000 publieke oplaadpunten voor elektrische auto’s gerealiseerd heeft in heel Nederland.

ElaadNL is het kennis- en innovatiecentrum op het gebied van laadinfrastructuur en Smart Charging in Nederland en verzorgt namens de betrokken netbeheerders de coördinatie van aansluitingen voor publieke laadpunten op het elektriciteitsnet.

Smart Charging

ElaadNL wil smart charging versnellen. Daarvoor hebben ze een ambitieuze onderzoeksagenda elektrisch vervoer opgesteld. De Energiekaart heeft 29 onderzoeken opgenomen onder Research.

Batterij op wielen

We hebben steeds meer stroom uit zon en wind omdat er steeds meer zonnepanelen en windmolens in Nederland zijn. Het weer is in Nederland niet constant, dus de opgewekte groene stroom ook niet. Als we meer groene energie kunnen opslaan, kunnen we die elektriciteit benutten tijdens piekuren. Hiermee houden we meer balans op het Net (en hoeven dus minder dure uitbreidingen van stroomnetten te doen).

ElaadNL smart charging, auto is grote batterij
de piekvraag van een Tesla is net zo groot als die van tien huishoudens zegt ElaadNL.

ElaadNL beschouwt elektrische auto’s als grote batterijen op wielen. Maar elektrische auto’s gebruiken zelf ook meer stroom.

 

Onderzoeksagenda ElaadNL

De onderzoeken van ElaadNL richten zich op het versnellen van smart charging. Nationaal en wellicht ook richting gevend voor standaardisatie in Europa.

ElaadNL
 Utrechtseweg 310, Gebouw B42,
       6812 AR Arnhem,
       , Netherlands
  Onoph Caron   http://www.elaad.nl/    info@elaad.nl    026-3120223