Elestor BV

  • Type organisatie: High tech: Producent / Leverancier van high tech apparatuur

Elestor BV is een jonge, snel groeiende onderneming, actief in de ontwikkeling van opslagsystemen voor elektriciteit voor industriële toepassing, gebaseerd op het waterstofbromide flowbatterijprincipe.

Elestor heeft, met een uniek systeemontwerp, de flowbatterij uitontwikkeld tot een robuust en schaalbaar product, waarvan de opslagkosten per kWh factoren lager zijn dan die van de bestaande technologieën. Als zodanig zal de introductie van Elestor’s technologie een belangrijke rol spelen in de transitie naar een 100% duurzame elektriciteitsvoorziening.

Elestor Systeemontwerp

Elestor’s systeemontwerp maakt grote productievolumes mogelijk, tegen lage kosten. Door de intrinsieke voordelen van flowbatterijen te combineren met Elestor’s in eigen beheer ontwikkelde en gepatenteerde systeemontwerp, is de onderneming goed gepositioneerd voor een leidende rol in het internationale industriële marktsegment (50 – 10,000 kWh). De wetenschappelijke basis van Elestor’s opslagconcept wordt toegelicht op http://elestor.nl/scientific-downloads/.

Terwijl momenteel de eerste pilots in het veld worden geïnstalleerd, bereidt de club zich voor op het uitrollen van de technologie op grote schaal. De seriematige, geautomatiseerde productie van systemen start in 2018, waarna een snelle opschaling is voorzien om aan de snel groeiende vraag vanuit het industriële marktsegment te kunnen voldoen. Dit segment zal naar verwachting in 2025 een marktpotentieel vertegenwoordigen van € 20 miljard.

Dit bedrijf heeft met diverse awards erkenning gekregen voor haar propositie.

Elestor BV
 Utrechtseweg 310
       6812 AR v,
       , Nederland
  Guido Dalessi   www.elestor.nl    guido.dalessi@elestor.nl    +31 (0)6 53 72 97 59