Enpuls

  • Type organisatie: Kennisinstituut

Netbeheerder Enexis heeft een nieuw bedrijfsonderdeel opgericht, waarmee het bedrijf de energietransitie hoopt te versnellen: Enpuls. Met dit bedrijfsonderdeel richt Enexis zich onder andere op besparing en vergroening van energie.

Enpuls richt zich op vier thema’s:

  1. duurzame gebiedsontwikkeling
  2. flexibiliteit
  3. energiebesparing
  4. duurzame mobiliteit

Binnen deze thema’s gaat het kersverse bedrijfsonderdeel partijen verbinden en nieuwe ideeën en schaalbare oplossingen ontwikkelen.

Enpuls

Enpuls wil marktpartijen, onderzoeksinstituten en overheden bij elkaar brengen, om gezamenlijk tot die oplossingen te komen. Zo werkt het bedrijf momenteel samen met elektronicabedrijf Thales en de provincie Overijssel om op bedrijventerrein High Tech Science Park het eerste intelligente en duurzame energiesysteem te realiseren.

Daarnaast start Enpuls verschillende pilots, zoals Jouw Energiemoment 2.0, waarin wordt getest hoe dynamische energietarieven een bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie.

Duurzame mobiliteit

Op het gebied van mobiliteit verwachten ze een grote toename in elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Dit zorgt voor ongelooflijke economische kansen, maar tegelijkertijd heeft dat consequenties voor het elektriciteitsnet. Ook op dit gebied gaat deze club op zoek naar oplossingen, zoals uitgesteld opladen. Hierbij wordt het net op piekmomenten minder zwaar belast.

De toekomst is flex

De energiekeuzes van bedrijven en consumenten worden steeds belangrijker in het energiesysteem van de toekomst. Daarom onderzoeken ze (toekomstige) klantbehoeftes en nieuwe marktmodellen die het aantrekkelijk maken om energie te gebruiken of op te slaan als er veel beschikbaar is.

Enpuls
 Orthen 63
       5231 XP Den Bosch,
       , Nederland
  Dave de Lang   Enpuls.nl    dave.de.lang@enpuls.nl    06-522 008 33