Exasun BV

  • Type organisatie: High tech: Producent / Leverancier van high tech apparatuur

Exasun is een innovatieve Nederlandse SolarPV fabrikant. Wij produceren Glas-Glas zonnepanelen met een hoge efficiency en lange levensduur, op onze eigen productielijn te Rijswijk (ZH).

Exasun productielijn

Exasun betrok in december 2016 een nieuwe productielocatie in Den Haag een nieuwe productielocatie betrokken. Bovendien wordt de productiecapaciteit momenteel uitgebreid naar 50 megawattpiek per jaar.

Directeur Michiel Mensink:

Wij denken de komende jaren toe te kunnen groeien naar een productiecapaciteit van 300 tot 400 megawattpiek. Er is op de Europese markt veel vraag naar ‘high end’ zonnepanelen. Die kunnen toegepast worden in commerciële zonneparken, maar in het residentiële segment dus ook als zonnedakpannen.

Dat wij daarbij altijd een paar procent duurder zullen zijn dan Chinese concurrenten neemt de markt daarbij voor lief. Bovendien hebben wij niet alleen een hogere efficiency, maar kunnen wij ook nog veel voordeel halen door op grotere schaal in te kopen.’

EXASUN heeft haar geavanceerde productielijn de afgelopen jaren ontwikkeld in nauwe samenwerking met leveranciers, kennisinstellingen en gerenommeerde Nederlandse machinebouwers. Naast het Black Glass paneel (60 cellen, 1X1.6m) kunnen wij ook modules met speciale afmetingen produceren voor off-grid en BIPV toepassingen.

  • De capaciteit wordt in fases uitgebreid naar 150MW waarbij het bedrijf ook zal verhuizen naar een nieuwe locatie
  • Door het toepassen van hoge kwaliteitsmaterialen kan een lange levensduur worden gegarandeerd waarmee de laagste kosten van zonnestroom (€/kWh) worden bereikt
  • Kosteneffectieve productie dankzij een geautomatiseerd productieproces, lage overhead en het elimineren van zeetransport uit Azië

LineSolar

Exasun is een zusterbedrijf van LineSolar. Dit laatste bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling van een moduleconcept met interdigitated back contact (ibc) zonnecellen, een specifiek type achterzijdecontactcellen.

Het Multi-Line Concentration moduleconcept is gebaseerd op de concentratie van zonlicht via slimme lenstechnologie. Hierdoor wordt het gebruik van zonnecellen gereduceerd en zijn op termijn productiekosten van minder dan vijfentwintig eurocent per wattpiek mogelijk.

Omdat de moduletechnologie afhankelijk is van direct zonlicht, dienen de LineSolar-panelen uitgerust te worden met een tracker die gedurende de dag de zon volgt. Dergelijke trackers worden enkel gebruikt in vrije veldopstellingen of bij grote vlakke daken.

Exasun BV
 Laan van Ypenburg 122
       2497 GC Den Haag,
       , Nederland
  Michiel Mensink   exasun.com    m.mensink@exasun.com    088 434 3888