KPN

  • Type organisatie: Leverancier

KPN gelóóft in technologie, in de kracht van communicatie. Wij zijn KPN. Wij zijn het netwerk dat heel Nederland verder brengt; het netwerk dat geeft om Nederland.

In de wereld, de maatschappij waarin we leven is technologie het kloppend hart, de levensader. Onmisbaar, vanzelfsprekend, als water uit de kraan.

Technologie maakt moderne ICT en telecommunicatie mogelijk. Technologie verbindt, maakt het verschil. Laat grenzen en drempels verdwijnen, overbrugt barrières van afstand en tijd. Maakt het leven en werk completer. Zorgt voor veiligheid, redt levens en maakt de wereld duurzamer.

Technologie verrijkt en helpt doelen te bereiken, maakt zakelijke successen én persoonlijke dromen en verwachtingen waar.

CO2 doelstellingen

KPN werkt samen met Enexis, Gasunie, Liander, Stedin, TenneT en ProRail in een platform op het gebied van duurzaamheid, energie- en emissiebesparing.

De infrastructuurbeheerders werken op zes thema’s samen. Dat zijn energiebesparing in het bedrijf, circulaire kabels en leidingen, circulair spoor, vergroenen van het energiegebruik, Fair IT en waar mogelijk het gezamenlijk gebruiken van infrastructuur.

‘Dit draagt direct bij aan een lagere CO2-uitstoot in Nederland en de kanteling naar een circulaire economie’, zegt Paul Bosch, die het document namens KPN ondertekende.

100% klimaatneutraal

Door meer gebruik te maken van duurzaam opgewekte energie en efficiënter energietransport over de netten kunnen de ambities waargemaakt worden.

‘Wij zijn de afgelopen jaren steeds verder vergroend’, zegt Marga Blom, manager Energie bij KPN. ‘Sinds vorig jaar zijn wij 100% klimaatneutraal. Dat wordt internationaal erkend. Zo staan we al jaren hoog op verschillende duurzame lijstjes.

Door samen te werken, komen we tot een meer circulaire economie.’ Zo kijken alle partijen naar zoveel mogelijk hergebruik van materialen voor infrastructuur zoals kabels, leidingen en stations.

 

KPN
 Maanplein 55
       2516 CK Den Haag,
       , Netherlands
  Alle Welling   www.kpn.com    alle.welling@kpn.com    06 53219287