Kuijpers

  • Type organisatie: Adviesbureau

Kuijpers Installaties

Toekomstbestendig in technische installaties

Duurzaam: het is een thema dat steeds hoger op de agenda staat. Duurzaam bouwen, duurzame installaties, duurzame energieoplossingen en duurzame klantrelaties.

Installatiebedrijf  en meer

Kuijpers Installaties gaat daar als bedrijf nog een stap verder in met de introductie van het begrip ‘toekomstbestendige’ installaties. Een toekomst waarin ook generaties na ons plezierig kunnen leven.

Toekomstbestendig zijn betekent voor Kuijpers: zuinig omgaan met schaarse middelen. Het zit in de genen van ons familiebedrijf. Met ons complete concept werken wij samen aan de realisatie van een klimaat waarin mensen prettig samen kunnen wonen, werken en recreëren.

Een omgeving die leeft!

Prestigeproject Tussen Kunst & Kas

Vanaf oktober 2016 delen de Hermitage en de Hortus Botanicus in Amsterdam één duurzame energiebron: een warmte-koudeopslaginstallatie. Via 425 meter lange buizen gaat het teveel aan warmte in het museum linea recta naar de plantenkassen van de Hortus Botanicus; gekoeld water van de Hortus loopt via hetzelfde buizenstelsel naar de Hermitage voor het koelen van kunst. ‘Monumentaal’ meets duurzame innovatie.

Met het project ‘Tussen Kunst en Kas’ zijn het 17e-eeuwse pand van de Hermitage en de monumentale Palmenkas van de Hortus Botanicus duurzaam met elkaar verbonden. De basis van dit unieke project werd al in 2009 gelegd. Toen was Kuijpers betrokken bij de transformatie van verzorgingshuis Amstelhof in de Hermitage Amsterdam (als dependance van de Hermitage in St. Petersburg). Daarbij is een wko-installatie aangelegd om de expositiezalen te verwarmen en te koelen.

 

Kijk voor meer informatie over dit project op Tussen Kunst & Kas

Kuijpers
 Panovenweg 18
       5708 HR Helmond,
       , Nederland
  Bob Bloemers   Kuijpers.nl    bbloemers@kuijpers.com    (0492) 57 86 00