MTSA Technopower

  • Type organisatie: High tech: Producent / Leverancier van high tech apparatuur

MTSA Technopower is in 1994 opgericht als de verzelfstandiging van de technische ontwikkelafdeling van Shell Research Arnhem, die belast was met de ontwikkeling, engineering en bouw van procesinstallaties, test- en meetapparatuur en speciaal machines.

MTSA & KEMA

Naast autonome groei is in 2003 de sectie Techniek van KEMA Nederland overgenomen, wat een uitbreiding van zowel de electrotechnische- , electronische- en besturingstechnische mogelijkheden, als van het dienstenpakket betekende. Ook zijn mensen en expertise uit de AkzoNobel Research Service Techniek (RST) organisatie opgenomen, waardoor onze dienstverlening en capaciteit nog verder konden worden uitgebreid.

Brandstofcel

Waterstof is een energiedrager die in potentie de rol van fossiele brandstoffen kan overnemen. Mits duurzaam geproduceerd kan waterstof een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van broeikasgassen en andere schadelijke stoffen. Met behulp van een brandstofcel kan waterstof efficiƫnt in elektriciteit worden omgezet. Een brandstofcel bestaat uit een membraan waar aan de ene zijde waterstof en aan de andere zijde zuurstof uit lucht onder gecontroleerde condities wordt aangeboden. Hierdoor wordt elektriciteit, warmte en zuiver water gevormd. Om dit goed, veilig en betrouwbaar te laten werken is een complex systeem vereist.

MTSA Technopower heeft ruime ervaring in het ontwerpen en bouwen van systemen voor elektriciteitsproductie met behulp van brandstofcellen voor verschillende toepassingsgebieden:

  • kleine systemen voor toepassingen in gebouwen als noodstroomvoorziening of op afgelegen locaties
  • middelgrote systemen voor mobiele toepassingen in bijvoorbeeld autobussen en rondvaartboten
  • grote systemen voor industriĆ«le toepassingen
MTSA Technopower
 Westervoortsedijk 67
       6827 AT Arnhem,
       , Nederland
  Jan ten Have   www.mtsa.nl    info@mtsa.nl    026 363 6310