Senfal

  • Type organisatie: Leverancier

Senfel heeft een droom: Een schone wereld met duurzame energie

Daarvoor ontwikkelt het demand response software voor zakelijk en particulieren.

Aanbodgestuurde vraag

Klinkt goed. Hoe zit het precies? Om de aanbodgestuurde vraag te begrijpen, geeft Ten Kate een voorbeeld:

“Stel, iemand heeft een grote koelkast. Die staat meestal uit en gaat alleen aan als die op temperatuur moet komen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat die koelkast zoveel mogelijk aangaat op het moment dat de energieprijzen laag zijn? Door onze slimme software, kunnen we met de voorspelling van energieprijzen en de voorspelling van de koelkast temperatuur een optimale situatie creëren. Dat kan wel 40% goedkoper uitvallen”.

Consumenten en zakelijke markt

Voor de zakelijke markt is het al mogelijk om met variabele energieprijzen te werken. Voor consumenten mag het van de ACM nog niet, maar Ten Kate verwacht dat er eind 2016, begin 2017 verandering in komt.

Dan zal de oplossing van Senfal ook voor huishoudens grootschalig kunnen worden uitgerold.

Ten Kate: “Daar gaat het echt heen, dat is de toekomst”. Op kantoor hebben de ondernemers al een koelkastje staan met biertjes, die altijd koud zijn en waarmee door het apparaat slim te laten handelen op de energiemarkt 19% op de kosten wordt bespaard. Bij zakelijke koelcellen kan dat oplopen tot wel 40%.

Met onze oplossing voor een slim aanbodgestuurde vraag kan die piekbelasting worden voorkomen”.

Zakelijke partners

“Communicatie is nu belangrijk, want de wereld kent ons nog niet. Utrecht ook niet. We hebben wel plannen op de Uithof, maar eerst gaan we in september in Breda aan de slag. Senfal wil nu vooral in contact komen met zakelijke partijen, zoals waterschappen met gemalen en bedrijven met zakelijk koelvermogen, zoals fruittelers.

Ten Kate: “Daarmee willen we graag projecten doen en laten zien wat er mogelijk is”.

Senfal
 Distelweg 78C
       1031HH Amsterdam,
       , Nederland
  Sander ten Kate   senfal.com    info@senfal.com    +31 85 303 7414