Statoil

  • Type organisatie: Energieleverrancier

Statoil verhandelt (aard)gas op de Nederlandse markt via lange termijn contracten, tradingactiviteiten op TTF en bilaterale contracten met retailers en grote industriële eindverbruikers (+1TWh, aangesloten op het hogedruknetwerk).

Statoil (beursgenoteerd in New York en Oslo) is een internationaal energiebedrijf dat al meer dan 40 jaar actief is met de productie van olie en gas. Die ervaring gebruiken wij om de wereld op verantwoorde wijze van energie te voorzien. Wij innoveren continu en we richten ons actief op de overgang naar duurzame energie.

Ons hoofdkantoor staat in Stavanger (Noorwegen). Wij hebben vestigingen in 36 landen en wereldwijd hebben we ongeveer 20.500 werknemers.

Statoil in Nederland

Statoil is al lange tijd in Nederland actief. We hebben een kantoor in Rotterdam met circa 15 medewerkers. Statoil wil graag de CO2-uitstoot verminderen en de energiemarkt klaarmaken voor de toekomst. Daarvoor zijn diverse initiatieven ontwikkeld en wordt veel samengewerkt met Nederlandse bedrijven en beleidsmakers. Met hen wisselen we kennis en technieken uit, investeren we in het klimaat en zijn duurzame oplossingen, zoals windenergie en de opvang van koolstof, regelmatig onderwerp van gesprek.

Het leveren van aardgas aan Nederland kan helpen bij de overgang naar duurzame energie. Deze schonere fossiele brandstof kan namelijk het tekort aan energie opvangen totdat we volledig op duurzame energie kunnen vertrouwen.

 

Statoil
 Conradstraat 38
       3013 AP Rotterdam,
       , Nederland
  Stephen Bull   statoil.nl    sbul@statoil.com    010 222 9760